Rafael Nadal morao odustati od Wimbledona zbog ozljede

Četvrtak, 07. srpnja 2022. 21:31 Napisao/la  SC

Početkom godine vratio se pobjedom na Australian Openu, u Parizu je pobijedio uz teške muke, Wimbledon je morao otkazati prije polufinala

Rafael Nadal morao odustati od Wimbledona zbog ozljede

Rafael Nadal odustao je od Wimbledona, ponajbolji tenisač na svijetu otkazao je meč protiv Kyrgiosa u petak zbog ozljede.

Nakon liječničkih pregleda ustanovljena je ruptura trbušnih mišića, Nadal se ozlijedio tijekom četvrtfinalnog susreta u Wimbledonu protiv Amerikanca Taylora Fritza.

- Nažalost, moram se povući s turnira zbog bolova u trbuhu. Donio sam ovakvu odluku jer ne vjerujem da mogu pobijediti u dva meča u ovakvim okolnostima. Ne mogu servirati! Nije samo da ne mogu servirati uobičajenom brzinom, nego ne mogu izvoditi ni normalne pokrete pri servisu, poručio je vlasnik rekordna 22 Grand Slam naslova.

Španjolac sve više osjeća teret godina, 36-godišnji Nadal počeo se sve više mučiti s različitim vrstama ozljeda.

Nakon što je u lipnju osvojio 14. Roland Garrosa u karijeri, na štakama je otišao na specijalistički pregled u Barcelonu, ima kroničnih problema sa stopalom zbog čega dugo nije igrao.

Vratio se krajem 2021. godine, početkom godine osvojio je Australian Open na svježinu, u Parizu je pobijedio uz teške muke, Wimbledon je morao otkazati prije polufinala..

Vrijeme očito čini svoje, organizam sve teže podnosi napore, Nadal je već izjavio da je svjestan situacije i da neće moći još dugo igrati...

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.