Novak Đoković i Rafael Nadal u finalu Mastersa u Monte Carlu

Subota, 21. travnja 2012. 16:27 Napisao/la  M. B.

Masters Monte Carlo, polufinale: Đoković - Berdych 4:6, 6:3, 6:2, Nadal - Simon 6:3, 6:4. Španjolac ostvario 40. uzastopnu pobjedu u Monte Carlu

Novak Đoković i Rafael Nadal igrat će u finalu Mastersa u Monte Carlu. Đoković je svladao Tomasa Berdycha 4:6, 6:3, 6:2, dok je Nadal bio bolji od Gilesa Simona 6:3, 6:4.

Srpski tenisač uspio je tako nadoknaditi set zaostatka protiv uvijek neugodnog Berdycha u meču koji je trajao dva sata i 42 minute. Češki je tenisač u prvom setu u čak dva navrata morao oduzimati servis Đokoviću da bi stekao početnu prednost.

Berdych je bio dobar i u drugom setu, ali od četiri prilike za oduzimanje servisa nije iskoristio niti jednu, dok je Đoković s druge strane iskoristio prvu i jedinu loptu za break u drugom setu.

To je Đokoviću otvorilo put u treći set u kojem Berdych više nije uspio zadržati potreban nivo da bi izbacio prvog nositelja. Bio je to deseti ogled Đokovića i Berdycha i deveta pobjeda srpskog tenisača.

Nadal je u petom ogledu ostvario četvrtu pobjedu protiv Simona. Španjolac je bio sjajan, spasio je sedam break lopti, dok je Simon spasio tri od pet. Ipak, i to je bilo previše, na crvenoj prašini na kojoj se kralj zemljanih terena odlično snalazi, i to je bilo dovoljno. Bila je to ujedno četrdeseta pobjeda Nadala za redom na zemlji Monte Carla.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.