Novak Đoković postao slobodan, australska vlada prijeti deportacijom

Ponedjeljak, 10. siječnja 2022. 12:23 Napisao/la  SC

Prema novim informacijama iz Australije, ministar imigracije Alex Hawke odgodio je eventualnu odluku u deportaciji najboljega tenisača na svijetu

Prosvjednici slave sudsku odluku
Prosvjednici slave sudsku odluku

 Novak Đoković ipak je slobodan čovjek, barem dok ministar australske vlade ne odluči drugačije.

Prema novim informacijama iz Australije, ministar imigracije Alex Hawke odgodio je eventualnu odluku u deportaciji najboljega tenisača na svijetu.

Nakon što mu je Federalni sud u Melbourneu odobrio ulaznu vizu u Australiju, pojavila se spekulacija da će ministar imigracije iskoristiti svoje diskrecijsko pravo da Đokovića deportira unatod odluci suda.

Treba istaknuti da je sudac Anthony Kelly pri donošenju odluke naglasio da se ne može miješati u ovlasti izvršne vlasti, znakovito je iskazao zabrinutost da vlada donosi odluke suprotne zakonima.

U sudskoj odluci jasno je istaknuto da Đoković nije prekršio ni jedan australski zakon, te da je učinio sve je mogao da ostvari pravo na ulaznu vizu.

Australska vlada očito primjenuje klasični politički pritisak, prijetnjama o deportaciji nastoji u javnosti ublažiti posljedice sudske odluke.

Prvo je objavljeno da ministar Alex Hawke ima četiri sata vremena da donese odluku o deportaciji, sada je odjednom dobio neodređeni rok za donošenje odluke.

Time će pažnja medija još nekoliko dana biti usmjerena prema ministarstvu imigracija, a vlada će dobiti vremena pripremiti odstupnicu u teškom političkom porazu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.