Novak Đoković pobijedio Carlosa Alcaraza u Cincinnatiju

Ponedjeljak, 21. kolovoza 2023. 08:13 Napisao/la  SC
Novak Đoković pobijedio Carlosa Alcaraza u Cincinnatiju

Novak Đoković pobijedio je Carlosa Alcaraza s 5:7, 7:6 (7), 7:6 (4) u finalu ATP Masters 1000 turnira u Cincinnatiju, Đoković je treći put osvojio turnir nakon tri sata i 49 minuta borbe.

Đoković je do pobjede došao u iznimno uzbudljivom meču, bio je na rubu poraza, spasio je meč-loptu u tie-breaku drugog seta

Nakon Cincinnatija razlika između Alcaraza i Đokovića na ATP ljestvici smanjena je na samo 20 bodova. Španjolac ih ima 9815, a Đoković 9795 bodoa.

Nakon US Opena Đoković će izvjesno opet postati broj 1, jer Alcaraz brani naslov i ne može napredovati.

- Ludnica. Iskreno, ne znam šta još da kaže. Ovo je teško i opisati. Definitivno jedan od najtežih mečeva koje sam odigrao u životu. Kakav turnir, kategorija, nivo i protivnik, nevjerojatno. Od početka do kraja obojica smo se borili, prošli kroz uspone i padove, odigrali smo nevjerojatne poene, ali i loše igrali u pojedinim trenucima. I vrućina je bila užasna. Na kraju je ovo bio jedan od najtežih i najuzbudljivijih mečeva koje sam igrao. Zbog ovakvih trenutaka i mečeva nastavljam raditi iz dana u dan. Nisam nikada sumnjao da mogu biti na nivou, kada je to najpotrebnije. Oduševljen sam. Imam toliko toga za reći, a tako malo snage. Iskreno, jedva stojim ovdje. Respekt za Carlosa i njegov tim. Svi smo bez riječi zbog onoga što radiš na terenu. Nevjerojatna si osoba i šampion, kazao je Đoković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.