Novak Đoković osvojio Roland Garros i postao osmi igrač koji je osvojio četiri Grand Slam turnira

Nedjelja, 05. lipnja 2016. 20:08 Napisao/la  SC

Finale: Novak Đoković - Andy Murray 3:1 (3:6, 6:1, 6:2, 6:4) 


Novak Đoković osvojio je Roland Garros, jedini Grand Slam naslov koji je nedostajao u karijeri najboljeg tenisača današnjice.

U finalu Pariza Đoković je svladao Andyja Murraya s 3:1 (3:6, 6:1, 6:2, 6:4) i postao osmi igrač u povijesti s osvojena sva četiri Grand Slam turnira.

Murray je u prvom setu preokrenuo situaciju u svoju korist s četiri uzastopna gema i dobio tu dionicu igre sa 6:3. I to je bilo sve.

Trijumfom u Roland Garrosu Đoković je postao treći igrač u povijesti koji istodobno drži naslov pobjednika na sva četiri Grand Slama. Osvojio je Wimbledon i US Open prošle godine, te Australian Open i Roland Garros ove, to je dosada uspjelo samo Amerikancu Donaldu Budgeu (1938) i Australcu Rodu Laveru (1969).

Đoković je upisao 12. Grand Slam naslov u karijeri. Rafael Nadal i Pete Sampras imaju po 14, rekorder je Roger Federer sa 17 naslova.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.