Novak Đoković izazvao raskol među najboljim igračima na svijetu

Utorak, 22. prosinca 2020. 09:59 Napisao/la  SC
Članovi nove udruge PTPA
Članovi nove udruge PTPA

Novak Đoković povukao je kandidaturu za mjesto u ATP Savjetu igrača.

- Kao prvo, počašćen sam podrškom i povjerenjem onih koji su me nominirali. Nažalost, imajući u vidu posljednje događaje osjećam obvezu povući svoje ime s liste kandidata. Ne želim stvoriti konflikt niti bilo kakvu neizvjesnost oko izbora igrača. Nerado i teška srca to radim. Iskreno vjerujem da postoji put unaprijed, nešto što će unaprijediti živote igrača, posebno onih nisko rangiranih i što će imati pozitivan utjecaj na tenis. Uvjeren sam da će PTPA to uskoro uspjeti ostvariti, napisao je srpski tenisač.

Time je definitivno počeo raskol među najboljim igračima na svijetu, Đoković je ove godine postao inicijator i suosnivač Udruge igrača (PTPA).

Članovi PTPA zbog sukoba interesa ne mogu biti nominirani ili izabrani u ATP Savjet igrača.

Švicarac Roger Federer i Španjolac Rafael Nadal javno su se usprotivili osnivanju nove udruge igrača, smatraju da je Đoković time inicirao podjele između igrače.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.