ATP: Andy Murray spasio meč loptu, osvojio Miami i postao svjetski reket broj dva

Nedjelja, 31. ožujka 2013. 21:27 Napisao/la  SC

ATP Masters 1000 Miami, finale: Murray (VB, 2) - Ferrer (Španjolska, 3) 2:6, 6:4, 7:6 (1)

Turnir na kojemu nije bilo Rafaela Nadala i Rogera Federera i na kojemu je Novak Đoković ispao već u osmini finala najbolje je iskoristio Andy Murray. Škot je u finalu s 2:6, 6:4, 7:6 (1) bio bolji od Davida Ferrera i tako došao do svog devetog naslova na turnirima iz serije Masters 1000. Ne samo to, već je i na ATP ljestvici prestigao drugoplasiranog Federera.

Pobjednika je odlučio čudni treći set. Murray je čak četiri puta imao break prednosti, ali ga ni jednom nije uspio potvrditi. Kod 5:4 servirao je za meč, no Ferrer se uspio izvući iz nezgodne situacije. Kod 5:6 Murray se našao u problemima. Iako je imao 40-15, Ferrer je trima uzastopnim poenima stigao do meč lopte. Poslije duge izmjene Murray je potegnuo forhend, lopta je pala blizu osnovne linije, a Ferrer, koji je vratio tu loptu u teren, je zaustavio igru i zatražio provjeru. "Oko sokolovo" pokazalo je da je lopta bila dobra doslovno za centimetar ili dva. Od tog trenutka Ferrer je do kraja meča osvojio još samo jedan poen. Murray je ubrzo poravnao na 6:6 i onda slavio u 13. igri s glatkih 7:1.
Meč je odigran u jako teškim, vrućim i vjetrovitim uvjetima. Igrači su se dosta mučili te je povremeno izgledalo kao da dišu na "škrge". Pogotovo se to odnosilo na Murraya u trećem setu. Izgledalo je da je Ferrer spremniji, premda je i on zatražio masažu kvadricepsa lijeve noge, no na koncu je ipak Murray uspio prevladati. Ferrera je kod 1:5 u tie breaku uhvatio grč u spomenutoj lijevoj nozi i bilo je jasno da će teško doći do preokreta. Meč je trajao dva sata i 45 minuta.

Ferrer, koji će unatoč ovom porazu preskočiti Nadala na četvrtoj poziciji, je prethodno osvojio prvi set sa 6:2 uz besprijekornu realizaciju break lopti (3/3), a Murray je uzvratio sa 6:4 u drugom. U toj je dionici Ferrer nadoknadio break zaostatka i izjednačio na 4:4, ali je Murray potom napravio novi break i ubrzo odveo dvoboj u odlučujući set. Bio je to njihov 12. međusobni susret i sedma pobjeda Murraya.

ATP Masters 1000 Miami, finale: Murray (VB, 2) - Ferrer (Španjolska, 3) 2:6, 6:4, 7:6 (1)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.