Ministrica unutarnjih poslova Australije potvrdila lošu vijest za Novaka Đokovića

Ponedjeljak, 17. siječnja 2022. 09:16 Napisao/la  SC

Karen Andrews naglasila da australska vlada nije Đokoviću dopustila ulazak u Australiju uz medicinsko izuzeće

Karen Andrews
Karen Andrews

 Novak Đoković na povratku kući iz Australije sletio je u Dubaiju, gdje je saznao lošu vijest: zabranjen mu je ulazak u Australiju na tri godine!

Ministrica unutarnjih poslova Australije Karen Andrews potvrdila je u izjavi za televiziju Sunrise da je na snazi odluka o zabrani:

- Trogodišnja zabrana vrijedi, ali se to se može riješiti u nekoj fazi u budućnosti, rekla je Andrews.

Đokoviću sada predstoji nova pravna bitka za ishodovanje vize za iduću godinu da bi dobio priliku osvojiti deseti Australian Open, u protivnom će u Australiju smjeti ući tek u 37. godini.

To znači da će morati biti jako oprezan u komentarima odluka australske vlade i saveznog suda, koji su ga deportirali iz Australije nakon desetak dana maltretiranja.

Karen Andrews je naglasila da australska vlada nije Đokoviću dopustila ulazak u Australiju uz medicinsko izuzeće, čime je krivicu za veliku upravno-pravnu blamažu neizravno prebacila na organizatora Australian Opena.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.