Marin Čilić svladao Waynea Odesnika i izborio polufinale ATP-a u Umagu

Petak, 13. srpnja 2012. 19:19 Napisao/la  SC

Četvrtfinale: Marin Čilić (Hrv) - Wayne Odesnik (SAD) 6:4, 6:0. Čilić će u polufinalu igrati protiv Alexandra Dolgopolova

Marin Čilić plasirao se u polufinale ATP-a u Umagu. Čilić je u četvrtfinalu pobijedio Waynea Odesnika (SAD) 6:4, 6:0. Čilić će za finale igrati protiv aktualnog pobjednika Alexandra Dolgopolova koji je izbacio Argentinca Carlosa Berlocqa 6:4, 6:4.  Bit će to repriza prošlogodišnjeg finala u kojem je slavio Dolgopolov.

U meču Čilića i Odesnika rezultat sve sugerira, hrvatski tenisač nije imao previše problema, te je slavio za sat i trideset minuta.  U prvom setu Čilić je od tri iskoristio dvije prilike za oduzimanje servisa, dok je s druge strane spasio tri od četiri break prilike koje je imao Odesnik. I dok je prva dionica ponudila kakvu, takvu neizvjesnost, drugi set bio je brzo gotov. Čilić je protivniku servis oduzeo tri puta, dok je na svojem početnom udarcu spasio dvije "break" prilike. Bio je to ujedno prvi ogled dvaju tenisača.

Polufinale u Umagu izborio je i Fernando Verdasco pobijedivši Rusa Andreyja Kuznetsova 6:2, 6:2 i u polufinalu će igrati protiv Španjolca Marcela Granollersa koji je pobijedio Nijemca Matthiasa Bachingera 1:6, 6:3, 7:5.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.