Marin Čilić preokretom do četvrtfinala Chennaija, pogledajte snimku meča

Četvrtak, 03. siječnja 2013. 16:24 Napisao/la  I. M.

ATP Chennai, 2. kolo: Čilić (3) - Stahovski 4:6, 6:2, 6:3

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobjedom je otvorio 2013 godinu. Nakon što je bio slobodan u prvome kolu ATP turnira u indijskom Chennaiju Marin je uspio u 2. kolu nadoknaditi set zaostatka protiv Ukrajinca Sergija Stahovskog, pobijediti sa 4:6, 6:2, 6:3 i plasirati se u četvrtfinale gdje će mu u petak protivnik biti petopostavljeni godinu dana mlađi Francuz Benoit Paire, trenutno 47. igrač svijeta. Ovo  je bio njihov treći međusobni susret i treća Čilićeva pobjeda uz jednu razliku, u oba dosadašnja susreta Čilić je gubio drugi, a danas je izgubio prvi set.

Da je još uvijek malo zahrđao Čilić je pokazao u prvome setu kada je Ukrajinac konstantno imao priliku ugroziti početni udarac nešeg tenisača. Realizirao je drugu ponuđenu break-loptu u prvoj dionici, kod rezultata 4:4, te nakon toga držeći vlastiti servis zaključio set i poveo s 1:0. No, tada na teren izlazi Marin Čilić kojeg bi stalno htjeli gledati, te u preostala dva seta prepušta Stahovskom  još samo osam poena na vlastitom početnom udarcu!

Odmah na početku drugog seta Čilić, kod prednosti 1:0, radi break, te drži svoj servis sve do rezultata 5:2, kada još jednom oduzima početni udarac Ukrajincu za 6:2.

U prvom servis gemu odlučujućeg seta Čilić je drugim servisom spasio jedinu break-loptu Ukrajinca u meču otkako je oduzeo servis našem tenisaču u prvom setu, te je ponovno, kao i u drugom setu, oduzeo početni udarac Stahovskom u njegovom prvom servis-gemu.

Do kraja meča je Čilić rutinirano držao svoj početni udarac, a servis za meč zaključio je gemom bez izgubljenog poena i nakon sat i 46 minuta plasirao se u četvrti četvrtfinale turnira koji je osvajao 2010. i 2011. godine.

U konačnici je Čilić ispalio 15 as-servisa (Stahovski četiri), realizirao 82 posto poena nakon ubačenog prvog servisa i 61 posto nakon ubačenog drugog, te je realizirao tri od pet break-lopti. Oba su tenisača imala mnogo više neprisiljenih pogrešaka nego izravnih poena. Čilić je imao 42 pogreške i 27 izravnih poena, a Stahovskij samo devet izravnih poena i 38 pogrešaka.

ATP Chennai, 2. kolo: Čilić (3) - Stahovski 4:6, 6:2, 6:3

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.