Marin Čilić izgubio finale Queens' Cluba, Lopez slavio u tie-breaku trećeg seta

Nedjelja, 25. lipnja 2017. 17:50 Napisao/la  SC

ATP Queens' Club Finale: Lopez - Čilić 2:1

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije uspio osvojiti svoj drugi naslov u Queen's Clubu, bolji od njega bio je Španjolac Feliciano Lopez sa 4:6, 7:6 (2) i 7:6 (8).

Čilić je vrlo dobro odigrao prvi set i dobio ga sa 6:4, no u drugome je popustio nakon što nije iskoristio dvije break-lopte u drugom gemu. U 13. igri odigrao je najlošije dotad i izgubio je sa 7-2.

U trećem setu nije bilo breaka i odlučila je druga 13. igra.

U njoj je pogodio Marin sjajan forhend na crtu i 21. asom poveo 6-5, osiguravši svoju jedinu meč-loptu.

Nakon sjajne izmjene spasio ju je Lopez i izjednačio na 6-6. Marin je spasio asom Lopezovu meč-loptu, a onda mu je neforsiranim promašajem omogućio vodstvo 7-8 i još jednu meč-loptu, ali na njegovom servisu.

Izvukao se izlaskom na mrežu (8-8), no asom si je Španjolac osigurao još jednu, treću, a onda je na drugom servisu opet pogriješio Čilić.

Čilić i Lopez su do sada igrali međusobno osam puta, a vodi Čilić s 5-3 u pobjedama. Čilić je dobio posljednja četiri meča, te oba igrana u Queen's Clubu 2016. i 2013. godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.