Legende u Umagu: Andre Agassi i Goran Ivanišević otvaraju 27. Konzum Croatia Open Umag

Petak, 08. travnja 2016. 16:10 Napisao/la  SC

Meč na otvorenju Umaga bit će i podsjećanje na veliko finale Wimbledona 5. srpnja 1992. godine


Jedan od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena Goran Ivanišević ugostit će 16. srpnja na ATP stadionu u Umagu jednog od najvećih tenisača svih vremena Andrea Agassija.

Teniskim spektaklom bit će otvoren 27. Konzum Croatia Open Umag, koji se održava od 15. do 24. srpnja.

Meč na otvorenju Umaga bit će i podsjećanje na veliko finale Wimbledona 5. srpnja 1992. godine, kada je s jedne strane bio 22-godišnji dugokosi buntovnik iz Las Vegasa.

S druge strane mreže, godinu i pol dana mlađi bombarder iz Splita čiji su servis protivnici na ondašnjoj travi Wimbledona vidjeli jedino na usporenim snimkama. Pet setova, borba titana i slavlje nove američke senzacije zapečaćeni su dugotrajnim zagrljajem na mreži londonskog teniskog hrama.

U Umagu 16. srpnja 2016. godine, s jedne strane mreže stajat će 46-godišnjak, jedan od samo trojice tenisača u modernoj povijesti tenisa koji je osvojio sva četiri Grand Slam turnira.

S druge strane, servisi koji će dolaziti možda neće biti tako brzi, ali pokret i elegancija čuvene lijeve ruke ostala je nepromjenjiva.

Andre Agassi protiv Gorana Ivaniševića, 24 godine nakon meča kojim su ušli u teniske anale, dvije legende koje su obilježile tenisko zlatno doba devedesetih i ranih dvijetisućitih ponovno na istom terenu.

Istraturist kao organizator Konzum Croatia Opena Umag ovim spektaklom obilježava i 15. obljetnicu Goranova naslova u Wimbledonu čime se posjetiteljima turnira omogućuje povratak u te dane ponosa i slave.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.