Ako je Novak Đoković prekršio australske zakone, kako je mogao šetati Melbournom?

Nedjelja, 16. siječnja 2022. 12:04 Napisao/la  Igor Vranić

Svaki sud  trebao bi se baviti jedino zakonima onako kao što je odluku obrazložio sudac Anthony Kelly, kada je uvažio Đokovićevu žalbu

Novako Đoković i Goran Ivanišević na odlasku iz Australije
Novako Đoković i Goran Ivanišević na odlasku iz Australije

Australski savezni sud donio je odluku da Novak Đoković mora biti deportiran iz Australije.

U šturom objašnjenju sud je odluku obrazložio Đokovićevom društvenom (ne)odgovornošću, najboljem temisaču na svijetu ukraćena je viza jer je postao opasnost po širenje antivakserskog pokreta u Australiji.

Sud je izvjestio da će detalje iz presude objaviti naknadno, Đoković više nema pravo žalbe čime je završila neviđena politička predstava.

Kao što je poznato, Đokoviću je ulazak u Australiju dopušten na temelju medicinskog izuzeća što je australska vlada dovela u pitanje zbog čega se Đoković žalio.

Prvostepeni sud u Viktoriji uvažio je Đokovićevu žalbu uz obrazloženje da se srpski tenisač nije ogriješio o zakone.

Đoković je postao slobodan čovjek, počeo je trenirati, četiri dana ostao je na slobodi sve dok mu ministar imigracije Alex Hawke u petak nije oduzeo vizu uz obrazloženje da je politička odluka donešena u javnom interesu, što god to značilo.

U međuvremenu je dogodila medijska hajka zbog Đokovićeva neodgovornog ponašanja u Srbiji!

Iako je 16. prosinca bio pozitivan na testu, Đoković se pojavljivao u javnosti, odrađivao je intervuje, čak je putovao u Španjolsku...

Đoković je priznao da je zaražen razgovarao s novinarima francuskog L'Eqipea, toliko je neuvjerljivo pokušao opravdati svoje postupke da je njemački Spiegel argumentirano doveo u pitanje vjerodostojnost testiranja u Srbiji.

U svega nekoliko dana Đoković je zbog takvoga ponašanja okrenuo protiv sebe većinu australske i svjetske javnosti što nije trebalo utjecati na odluku saveznog suda.

Svaki sud  trebao bi se baviti jedino zakonima onako kao što je odluku obrazložio sudac Anthony Kelly kada je uvažio Đokovićevu žalbu:

- Točka zbog koje sam pomalo uznemiren jest što je ovaj čovjek više mogao učiniti?, rekao je Kelly.

Savezni sud očito zna što je Đoković mogao učiniti više da bi dobio australsku vizu!

Dok se čeka detaljno obrazloženje odluke temeljem koje će Đoković biti deportiran, sudeći prema prvim reakcijama izgleda da jedino pravnike zanima koje je australske zakone prekršio Đoković.

Većina prvih reakcija nalazi se na tragu ispolitizirane odluke saveznog suda, dojam je da je Đoković morao biti kažnjen jer personificira antivaksere!

Zbog kršenja zakona u Srbiji najboljeg srpskog tenisača jedino može kazniti srpski sud!

Još uvijek nije poznato zbog čega je najboljega tenisača na svijetu kaznio savezni sud u Australiji!

Ako je srpski tenisač prekršio australske zakone, kako se u tako pravno uređenoj državi moglo dogoditi da je Đoković nekoliko dana slobodno šetao po Melbournu!

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.