Prvo kolo Roland Garrosa: Karlović poražen od 192. tenisača, Dodigu pet gemova protiv Haasea!

Utorak, 29. svibnja 2012. 14:12 Napisao  Milan Kosanović

Schwank (Argentina) – Karlović (Hrvatska) 6:4, 6:0, 6:3, Dodig (Hrvatska) – Haase (Nizozemska)   2:6, 2:6, 1:6

 Hrvatski tenisač Ivo Karlović poražen je u prvom kolu Roland Garrosa od 192. igrača svijeta Eduarda Schwanka rezultatom 3:0 u setovima.  Karlović se koliko toliko dobro držao u prvom setu, 26 – godišnji Argentinac u drugom mu nije dopustio da osvoji niti jedan gem, a kad je u trećem setu Schwank poveo 4:1 bilo je jasno da hrvatski tenisač može pakirati kofere za povratak kući.

Eduardo Schwank malo je poznat argentinski tenisač kojem u je najbolji plasman u karijeri 48. mjesto na ATP ljestvici, a profesionalnim tenisom bavi se od 2005. godine.

Nakon Ive Karlovića od Roland Garrosa oprostio se i drugi hrvatski tenisač Ivan Dodig kojeg je u tri seta s lakoćom pobijedio Nizozemac Robin Haase. Dodig je u cijelom meču osvoji tek pet gemova, a 25 – godišnji Nizozemac, trenutno 49. igrač svijeta zasluženo je prošao u drugo kolo turnira u Francuskoj.

Hrvatski tenisač tokom meča imao je čak 29 neforsiranih pogrešaka dok je Nizozemac iskoristio 7 od 18 break lopti. Nakon poraza Ive Karlovića i Ivana dodiga jedini hrvatski predstavnik na Roland Garrosu tako je sada ostao Marin Čilić.

Roland Garros, 1. kolo: Schwank (Argentina) – Karlović (Hrvatska)    6:4, 6:0, 6:3, Dodig (Hrvatska) – Haase (Nizozemska)        2:6, 2:6, 1:6

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.