Ždrijeb Wimbledona: Hrvatski tenisači i tenisačice saznali protivnike u prvom kolu

Petak, 22. lipnja 2012. 14:53 Napisao/la  SC

Marin Čilić, hrvatski predstavnik od kojega se najviše očekuje nakon titule u Queensu, u prvom kolu igrat će protiv Nijemca Cedrika Marcela Stebea, 73. igrača svijeta

U petak je u All England Clubu održan ždrijeb Wimbledona, a Marin Čilić, hrvatski predstavnik od kojega se najviše očekuje nakon titule u Queensu, u prvom kolu igrat će protiv Nijemca Cedrika Marcela Stebea, 73. igrača svijeta. Ako pobijedi u drugom kolu Čilića očekuje pobjednik ogleda između Japanaca Tatsume Ita i Poljaka Lukasza Kubota.

Ivo Karlović će u prvom kolu odmjeriti snage s Izraelcem  Dudijom Seleom, a ako prođe u drugom kolu čeka ga bolji iz ogleda Andy Murrayja i Nikolaja Davidenka. Sve samo ne dobar ždrijeb. Ivan Dodig kao prvu prepreku imat će Čeha Lukaša Rosola.

U konkurenciji tenisačica Peta Martić u prvom kolu igra protiv Njemice Sabine Lisicki, 15. nositeljice Wimbledona. Mirjana Lučić plasman u glavni turnir izborila je kroz kvalifikacije i na otvaranju turnira čeka ju Ruskinja Aleksandra Panova, 74. igračica svijeta.