Hopman kup: Australac hrvatskih korijena Benard Tomic pobijedio Novaka Đokovića

Srijeda, 02. siječnja 2013. 20:18 Napisao/la  SC

Hopman Cup Skupina A 2. Kolo: Srbija (1) - Australija (8) 2:1 (Novak Đoković - Bernard Tomic 4:6, 4:6, Ana Ivanović - Ashley Barty 6:2, 6:3, Ivanović/Đoković - Barty/Tomic 6:4,6:7 (6), 10:6).

 

Novak Đoković i Ana Ivanović poslije velike borbe pobijedili su Australce Bernarda Tomica i Ashley Barty sa 2:1 i na korak od finala Hopman Cupa u Perthu. Do pobjede su došli tek poslije super tie breaka u mješovitim parovima nakon što je Novak Đoković Novu godinu otvorio neočekivanim porazom od Bernarda Tomica, a Ana Ivanović lakoćom se obračunala sa 16-godišnjom Ashley Barty. Srbija u petak protiv Njemačke igra odlučujući meč za finale.

Australac hrvatskih korijena Benard Tomic odigrao je možda meč karijere i bez većih problema pobijedio prvoga tenisača svijeta  Novaka Đokovića. Australac je bio uvjerljiv na svoj servis, Đokoviću je dozvolio samo jednu break prigodu, a sa druge strane bio je stalna prijetnja Đokovićevu početnom udarcu. Imao je ukupno 12 break šansi, iskoristio je tek dvije, ali po jednu u oba seta što je bilo dovoljno za 6:4, 6:4 i najveću pobjedu u karijeri.

Susret je počeo maratonskim gemom koji je poslije deset minuta borbe i pet spašenih break lopti ipak osvojio Đoković, da bi Tomic bez izgubljenog poena izjednačio. U narednih pet gemova nije bilo break šansi, potom je novu propustio Tomic, da bi Australac konačno iz sedmog pokušaja oduzeo servis Đokoviću u devetom gemu i poslije sigurnog servisa dobio prvi set za 6:4.

I drugi set je protekao u identičnom ritmu, Đoković nije uspijevao ugroziti servis Tomica, stigao je tek do jedne break šanse, da bi Australac set ponovno prelomio u devetom gemu gdje je iskoristio petu break loptu, i sa novih 6:4 dobio meč.

Ana Ivanović lako je potom pobijedila 16-godišnju veliku domaću tenisku nadu Ashley Barty sa 6:2, 6:3 i omogućila Srbiji da u dvoboju mješovitih parova pokuša izboriti finale.

U uvodnim gemovima obje su igračice sigurno držale svoje servise, da bi potom set bio jednosmjerna ulica za srpsku tenisačicu koja je prvi set dobila sa 6:2.

Ivanović je u istom ritmu otvorila i drugi set i ubrzo slomila otpor protivnice povevši sa 3:0. Lijepa Beograđanka novi je break napravila u šestom gemu ali je potom propustila na svoj servis dovršiti meč dozvolivši mladoj Australki da ublaži poraz za konačnih  6:3 servis je osvojila bez izgubljenog poena.

I dvoboj mješovitih parova krenuo je sa nekoliko sigurnih gemova na servis, da bi u petom srpska kombinacija  napravila break. Australci su imali dvije šanse za ribreak u osmom gemu ali se srpski mix izvukao i stigao do seta sa 6:4.

Srpski tandem krenuo je jako i u drugi set. Najprije je bez izgubljenog poena osvojio svoj servis a onda u slijedećoj igri stigao i do dvije break prigode. Australski mix je spasio obe i poveo sa 2:1. To spašavanje promijenilo je tijek susreta jer su vrlo brzo Australci stigli do breaka i vodstva 4:2.

Međutim, njihova se prednost istopila u slijedećoj igri jer su Ivanovićka i Đoković stigli do ribreaka. Nakon tih uzbuđenja sve je išlo sa servisom do 5:5. Nakon toga Srbija dolazi do breaka i servisa za meč. Stigla je Srbija do jedne meč lopte, ali je gem osvojila Australija i ušlo se u tie break.U igri odluke povela je Srbija sa 4:2, pa imala drugu meč loptu na 6:5, no i nju su spasili Australci stigavši potom do dvije set lopte. Prvu je spasio Đoković dobrim returnom a onda je Tomic napao Ivanovićku nakon čega griješi Đoković i Australija izjednačava na 1:1. Pobjednika dvoboja  odlučio je super tiebreak u kojemu su Ana i Novak serijom 5:0 stigli do 10:6 i pobjede od 2:1.

Hopman Cup Skupina A 2. Kolo: Srbija (1) - Australija (8) 2:1 (Novak Đoković - Bernard Tomic 4:6, 4:6, Ana Ivanović - Ashley Barty 6:2, 6:3, Ivanović/Đoković - Barty/Tomic 6:4,6:7 (6), 10:6).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.