Hopman Cup: SAD - Francuska 2:1, sudionici proslavili Novu godinu na svečanom balu

Utorak, 01. siječnja 2013. 20:38 Napisao/la  SC

SAD (2) - Francuska (7) 2:1 (John Isner - Jo Wilfried Tsonga 3:6, 2:6, Venus Williams - Mathilde Johansson 3:6, 7:5, 6:4) V.Williams/Isner - Johansson/Tsonga 6:7 (5), 6:2, 10:8)

Reprezentacija SAD-a nakon divovske je borbe uspjela pobijediti Francusku i to tek nakon Champions tie breaka u mješovitim parovima. A dan je tako dobro počeo za Francusku jer je Jo Wilfired Tsonga za 55 minuta projurio pored Johna Isnera sa 6:3, 6:2. Da stvar po Francuze bude još uvjerljivija Mathilde Johansson imala je set i 4:1 protiv Venus Williams, ali je uspjela izgubiti gotovo nemoguće. Drugi set dobila je sa 7:5, a treći sa 6:4 i onda je u mješovitim parovima, kada se lomio susret, osvojila šest od posljednjih sedam poena svoje reprezentacije u odlučujućem setu. SAD u posljednjem kolu igra protiv Španjolske i u izravnom dvoboju odlučiti će o sudioniku finala.

Sudionici Hopman Cupa dočekali Novu 2013 na Novogodišnjem balu
Kao po tradiciji igračice i igrači koji sudjeluju na Hopman Cupu dočekali su Novu Godinu na tradicionalnom Hopman Cup Novogodišnjem Balu. Ovaj grandiozni događaj svoje je sudionike dočekao na plavom tepihu ispred Crown Perth Grand Ballrooma, najveće plesne dvorane u Zapadnoj Australiji. Goste je zabavljalo nekoliko australskih izvođača među kojima je napoznatija Marcia Hines. Vrhunac večeri bila je ipak počast ostavštini Harryja Hopmana od strane renomiranog australskog pjesnika Ruperta McCalla.

Williams je igrala prilično neprepoznatljivo prije no što se uspjela oporaviti. Nakon što je napravila jedini break u odlučujućem setu dvoboja protiv Johansson za vodstvo 4:3 bila je na svome narednom servisu suočena s dvije break lopte. Na kraju je povela sa 5:3 i slavila sa 6:4 a na kraju susreta nije niti pokušavala  sakriti očitu nelagodu.

- Dobro sam, hvala na pitanju, dobro sam. Ona je udarala jako i nisko a ja sam visoka pa mi je bilo teško saginjati se čitavo vrijeme. Moram joj čestitati jer mi je priuštila izuzetno težak meč za početak godine, rekla je nakon susreta Venus Willams.

Tsonga je dan otvorio savršenim mečom izgubivši samo sedam poena na svoj servis i napravivši svega četiri neprisiljene pogreške u odnosu na Isnerovih 21 prije lagane pobjede.

- Obično nikada nije lako protiv Johna, pa sam zato još više sretan zbog načina na koji sam danas igrao i pobijedio. Ovo je zaista dobar start u 2013 i nadam se da će biti više ovakvih mečeva. Bio sam nešto brži na terenu nego prije pa vjerujem da je to dobar znak za nastavak ovog natjecanja i za Australian Open u Melbourneu, rekao je  Tsonga, koji je do danas izgubio tri od prethodna četiri ogleda protiv Amerikanca.

Rezultati
Drugo kolo skupine B Hopman Cupa SAD (2) - Francuska (7) 2:1 (John Isner - Jo Wilfried Tsonga 3:6, 2:6, Venus Williams - Mathilde Johansson 3:6, 7:5, 6:4) V.Williams/Isner - Johansson/Tsonga 6:7 (5), 6:2, 10:8)

Isnerovo desno koljeno bilo je zamotano zbog kakoon kaže "male upale mišića". Amerikanac je rekao da nije zabrinut zbog činjenice da je izgubio oba dosadašnja pojedinačna susreta na Hopman Cupu.

- Uobičajeno je da mi treba malo dok se zagrijem. Nisam zabrinut zbog toga, sjećam se prije tri godine kada sam prvi puta nastupio na ovome turniru da nisam igrao pretjerano dobro, ali sam osvojio turnir nakon Hopman Cupa. Ovo svakako nije bila moja najbolja izvedba. Promašivao sam udarce koje sam htio pogoditi no ne ludujem pretjerano zbog toga, rekao je Isner.

Fotogalerija www.hopmancup.com

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.