ATP Umag: Rune otkazao, Prižmić, Ajduković i Landaluce dobili pozivnice

Petak, 21. srpnja 2023. 12:41 Napisao/la  SC
Dino Prižmić
Dino Prižmić

Šesti igrač svijeta, Danac Holger Rune, zbog ozljede leđa propustit će ove godine nastup na turniru Plava Laguna Croatia Open Umag.

Pobjednik juniorskog Roland Garrosa Dino Prižmić, sve bolji Duje Ajduković i osvajač juniorskog US Opena Martín Landaluce dobili su pozivnice za glavni turnir u Umagu.

- Nažalost, neću moći igrati na Croatia Openu ove godine, jer imam problema s donjim dijelom leđa, ozljedom zbog koje nisam mogao igrati na uobičajenoj razini ovog tjedna. Od ponedjeljka ću krenuti s potrebnim tretmanima i nakon toga se odmoriti. Želim ti odličan turnir u Umagu i nadam se da se vidimo sljedeće godine, poručio je Rune direktoru turnira Tomislavu Poljaku.

U petak su potvrđena preostala dvojica igrača koji će dobiti pozivnicu za glavni turnir, nakon što je prva još u lipnju dodijeljena osvajaču ovogodišnjeg juniorskog Roland Garrosa Dini Prižmiću.

Preostale dvije pozivnice dobit će Duje Ajduković i Španjolac Martín Landaluce, pa će u glavnom ždrijebu turnira, koji počinje u ponedjeljak 24. srpnja, igrati najmanje trojica hrvatskih tenisača.

Osim Prižmića i Ajdukovića, u Stella Marisu će nastupiti i jedan od naših najboljih tenisača svih vremena, Marin Čilić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.