Finale US Opena: Marin Čilić protiv Keija Nishikorija, Goran Ivanišević protiv Michaela Changa

Ponedjeljak, 08. rujna 2014. 10:19 Napisao/la  SC

Čilić ima prednost u servisu, a Nishikori u boljem kretanju. Sve ostalo prilično je izjednačeno što znači da presudnu ulogu mogu imati treneri 

Usporedba Marina Čilića i Keija Nishikorija uoči finala US Opena neće otkriti ime favorita. Jasno je definirano samo da Čilić ima prednost u servisu, a Nishikori u boljem kretanju. Sve ostalo prilično je izjednačeno. Treba imati na umu da je kraj turnira, obojica su umorni, ali visoko motivirani budući da im se finale US Opena događa jednom u životu. Japanac je izdržao dva maratona u pet setova (Raonic, Wawrinka) i nakon toga eliminirao Đokovića. Čilić se duže zadržao na terenu protiv Simona, onda iznenađujuće brzo sredio Berdycha i Federera.

Ne treba zanemariti utjecaj trenera, duel Gorana Ivaniševića i Michaela Changa može biti presudan. Ivanišević je pojednostavno Čilićevu igru, što je jedna od važnijih stvari koje su dovele do ovog finala. Taktički se tu nema što puno dodati i oduzeti, Čilić mora igrati svoju igru. Nishikori je lukaviji, a njegov trener Chang vrlo lukav. Tijekom karijere Chang se služio svim mogućim dopustivim sredstvima da bi pobijedio, često je iritirao potezima na granici dopuštenog.

Treneri su moćno oružje Čilića i Nishikorija. Obojica su posebni, obojica Grand Slam pobjednici, obojica relativno novi u ovom poslu. Ivanišević je preuzeo  brigu oko Marina prošle godine, prošao s njim i suspenziju, a Chang je s Nishikorijem od prosinca 2013. godine. Ivanišević i Chang za sada su obavili vrhunski posao, a slava će pripasti samo jednom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.