Federer slavio u Dubaiju 72. naslov na ATP Touru, svladavši Murrayja

Subota, 03. ožujka 2012. 18:53 Napisao/la  T. Ć.

Roger Federer svladao je s 2:0 (7:5, 6:4) Andyja Murraya u finalu Dubaija. Velikom Švicarcu ovo je 72. naslov na ATP Touru.


Švicarac Roger Federer pobjednik je ATP turnira u Dubaiju. Teniski majstor iz Basela je u finalu svladao Andyja Murraya sa 7:5 i 6:4 za jedan sat i 36 minuta igre. Federer je u meču bio apsolutno dominantan, tri puta je Murrayu oduzeo servis, što mu je na kraju bilo dovoljno za pobjedu.

Inače, ovo je Federeru peti naslov u Dubaiju, a 72. ukupno u karijeri na ATP Touru. Ove sezone je uz Dubai osvojio i Rotterdam. Što se tiče međusobnih susreta sa Murrayem, Federer je smanjio ukupan rezultat na 7:8. Posljednji puta su se, zanimljivo, ova dva tenisača sastala 2010. godine na ATP World Tour finalu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.