Ekshibicija u Abu Dhabiju: Finale Đoković - Almagro, za broncu Ferrer - Tipsarević

Petak, 28. prosinca 2012. 20:53 Napisao/la  SC

Mubadala World Tennis Classic, polufinale: Novak Đoković (Srbija, 1) - David Ferrer (Španjolska,3) 6:0, 6:3, Nicolas Almagro (Španjolska, 11) - Janko Tipsarević (Srbija, 7) 2:6, 7:6 (3), 6:2

U finalu Mubadala World Tennis Opena u Abu Dhabiju igrat će prvi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković i 11 reket na globusu Španjolac Nicolas Almagro, dok će se za broncu boriti Španjolac dvaid Ferrer i Srbin Janko Tipsarević.

Rezultati
Mubadala World Tennis Classic, polufinale: Novak Đoković (Srbija, 1) - David Ferrer (Španjolska,3) 6:0, 6:3, Nicolas Almagro (Španjolska, 11) - Janko Tipsarević (Srbija, 7) 2:6, 7:6 (3), 6:2.

Prvi reket svijeta Novak Đoković novu sezonu započeo je trijumfom nad Davidom Ferrerom. Novak je do plasmana u finale došao sa 6:0, 6:3, poslije malo više od jednog sata igre. Đoković je odlično ušao u meč i bez ikakvih problema osvojio prvi servis gem u meču. Srpski tenisač je u tom gemu napravio samo jednu pogrešku, kada je pri vodstvu 30:0 poslao loptu u mrežu. U narednom gemu Đoković je nastavio dominaciju, došavši još break, a odmah potom je poveo sa 3:0. Prvi reket svijeta  uglavnom je igrao udarce s osnovne linije i tako tjerao Ferrera da se puno više kreće od njega, a ujedno i napravi više pogrešaka, što je rezultiralo uvjerljivim vodstvom.

U narednom gemu Đoković je počeo više izlaziti  na mrežu i bez problema je sve vraćao Ferreru, a nakon još jednog breaka, lako je došao na korak od osvajanja prvog seta. Španjolac je u šestom gemu pružio najveći otpor Đokoviću, ali je najbolji tenisač svijeta ipak preokrenuo i osvojio set bez izgubljenog gema.

Na početku drugog seta, Đoković se dosta pomučio da bi sačuvao svoj servis, da bi Ferrer potom konačno osvojio prvi gem u meču. Nakon toga Ferrer koristi lošiju igru Đokovića i stiže do breaka, da bi Đoković potom ubrzao i uzvratio istom mjerom za 2:2. Od tada Đoković je samo u pojedinim trenucima pružao Ferreru šansu da ga ugrozi, pa je nanizao još tri gema i već u osmom gemu imao priliku završiti meč. Ipak, Španjolacac se uspio obraniti i samo malo produžiti meč, jer je Đoković već u slijedećem gemu bez izgubljenog poena došao do trijumfa.

- Volim ovaj teren i uvjete koji su u Abu Dhabiju. Volio bi kada bi se svi turniri na svijetu igrali ovdje. Ovo je definitivno sjajna podloga, a u Abu Dhabiju nije ni pretoplo a nije ni hladno. Iznenađen sam svojom igrom jer mi je ovo bio prvi službeni meč sezone. Nadam se da ću i sutra odigrati još jedan dobar, rekao je Đoković nakon dvoboja.

- On je najbolji. Ja sam pokušao, ali nisam mogao. Slijedeći put ću ponovo pokušati. Osvojio sam tri gema, a da bi pobijedio Noleta moram igrati svoj najbolji tenis, a to danas nije bio slučaj, priznao je Ferrer.

U drugom polufinalu Španjolac Nicolas Almagro pobijedio je Srbina Janka Tipsarevića sa 2:6, 7:6, 6:2. Tipsarević je odlično ušao u meč i na samom startu došao do breaka. Iako je Almagro pokušao uzvratiti istom mjerom, nije uspio, da bi potom smanjio na 2:1. Do kraja prvog seta Tipsarević je uspio odraditi rutinski posao i na kraju slaviti sa 6:2 i osvojiti prvi set u mečevima sa Španjolcem.

Tipsarević je drugi set započeo nešto slabijim tempom, ali je držao korak sa Almagrom, jer je nakon četiri gema rezultat 2:2. U drugom dijelu drugog seta prikazana je slična igra kao iz prvog dijela i igralo se po sistemu "gem za gem".  Na taj se način stiglo do tie breaka u kojemu je Almagro brzo došao do 5:1, pa Tipsarević smanjio na 6:3, no to je bilo sve i ušlo se u treći set  u kojemu Akmagro koristi veliki pad u Tipsarevićevoj igri i vrlo brzo dolazi do 2:0, a nakon samo 20 minuta u trećoj dionici i do 5:1, pa odmah potomi do konačnih 6:2.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.