ČILIĆ - FEDERER Može li Međugorac iz šestog pokušaja svladati najboljeg tenisača svih vremena?

Subota, 06. rujna 2014. 13:30 Napisao/la  P. M.

Osjećam da je ispred mene prilika za učiniti nešto veliko. Nisam ovako igrao nikada u karijeri, osjećam se fenomenalno, ovaj će mi turnir već po dosada učinjenom ostati u jako dobrom sjećanju, rekao je Čilić

Protutnjao je Marin Čilić kroz ovogodišnje sito i rešeto u New Yorku, pokazao da je postao bolji otkako ga je u svoje ruke uzeo Goran Ivanišević. Srušio je u utorak mit o Tomasu Berdychu, pobijedio ga u pet setova, prvi puta u karijeri prošavši u četvrtfinale. Kada su svi očekivali novi triler, Čilić je Čeha Berdycha pobijedio vrlo lako. Sljedeća je prepreka jedna od rijetkih koje Marin u karijeri nije premostio. 

Roger Federer, igrač koji je sedam godina, sve do 2012. i izgubljenih međusobnih finala protiv Nadala i Đokovića bio neprikosnoven na poziciji prvog igrača svijeta Marinov je suparnik u polufinalu. Čovjek kojem su trideset i tri godine, iza kojeg stoji okriglih osamdeset ATP-naslova i još četrdeset jedno izgubljeno finale, moglo bi se o njemu pričati u recima. Čilić je protiv njega igrao pet puta, posljednji put, prije mjesec dana odlučivala su dva tie-breaka. Po jednog su dobila obojica, treći je set na Mastersu u Torontu sa 6:4 uzeo Švicarac. No, sada je situacija drukčija. Čilić, koji se u karijeri nikada nije razbacivao riječima kojim bi se samouzdignuo izjavio je nakon meča s Berdychom:

- Osjećam da je ispred mene prilika za učiniti nešto veliko. Nisam ovako igrao nikada u karijeri, osjećam se fenomenalno, ovaj će mi turnir već po dosada učinjenom ostati u jako dobrom sjećanju. Spreman sam za veliki okršaj.

Padali su redom Cipranin Bagdathis, Ukrajinac Marchenko, nezgodni Južnoafrikanac Anderson, pa Simon i Berdych. No, nije ni velikom Federeru bilo lako. Spašavao je u četvrtzavršnici meč-lopte francuza Monfilsa, sigurno je da je umorniji od Čilića. U drugom polufinalu igrat će prvi tenisač svijeta Novak Đoković i japanska senzacija Kei Nishikori, također jedna od Čilićevih 'crnih mačaka'.

Formu koju pokazuje na turniru Čilić može pretočiti u dobar rezultat protiv Federera. No, Monfilsu prije njega, kao i mnogima, nedostajala je jedna lopta za pobjedu, nakon čega bi čarobnjak iz Basela sve preokrenuo u svoju korist. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.