Borna Ćorić u Zagrebu: Goran mi je prognozirao ovako nešto, rekao sam mu da je lud!

Ponedjeljak, 27. listopada 2014. 18:46 Napisao/la  SC

Gledam sebe, ne gledam statistike i što je Federer napravio u mojim godinama. Ja sam Borna Ćorić i imam svoju karijeru, rekao je Ćorić

Borna Ćorić vratio se u Zagreb nakon što je polufinalom u Baselu ostvario plasman karijere i pobijedio Rafaela Nadala čime je ostvario najveću pobjedu u karijeri. Na novoj ATP-ljestvici Boran je ušao u prvih 100 (93.), sve se brzo promijenilo u životu jednog 17-godišnjaka

- Pobijedio sam u Baselu dvojicu igrača iz Top 15 među kojima i jednog od najboljih u povijesti tenisa. Na ovome treba graditi nešto veće. Gledam sebe, ne gledam statistike i što je Federer napravio u mojim godinama. Ja sam Borna Ćorić i imam svoju karijeru, rekao je Ćorić na konferenciji za novinare.


Goran Ivanišević prorekao je Ćoriću blistavu karijeru:

- Goranu sam rekao da je lud. Ja sam mislio da bi bilo odlično ako završim među 150 najboljih. Ispostavilo se da sam pogriješio i drago mi je da mogu priznati pogrešku. Goran mi pomaže savjetima. Čujemo se skoro svaki dan, šaljemo si poruke. On je jedan od onih koji mi šalje poruke i kad izgubim da bi mi rekao da je sve u redu, rekao je Ćorić.

Za vrijeme turnira u Baselu objavio je odluku o prekidu suradnje s Britancem Ryanom Jonesom s kojim je trenirao protekle dvije godine.

- U Baselu su bili mama, tata i sestra kao treneri pa ću možda njih voditi na put. S njima mi stvarno ide dobro, ima vremena, odgovorio je Ćorić na pitanje o tome tko bi trebao biti njegov novi trener.