Australian Open: Mirjana Lučić-Baroni ostvarila plasman u četvrtfinale u pojedinačnoj konkurenciji

Ponedjeljak, 23. siječnja 2017. 08:52 Napisao/la  SC

Ivan Dodig s novim partnerom, Španjolcem Marcelom Granollersom, izborio mjesto u četvrtfinalu

 Mirjana Lučić-Baroni ostvarila je plasman u četvrtfinale Australian Opena u Melbourneu pobjedom 6:4, 6:2 nad 21-godišnjom Amerikankom Jennifer Brady.

 Hrvatska veteranka u 34. godini prvi put u karijeri probila se među osam tenisačica Australian Opena u pojedinačnoj konkurenciji dominantnom igrom protiv mlade Brady.
 
 Lučić-Baroni ostvarila je 35 winnera, 24 više od  suparnice, čime je nadoknadila dvostruko više napravljenih neforsiranih pogrešaka (24-12).

 Hrvatsku tenisačicu u noći s ponedjeljka na utorak prvo čeka nastup u četvrtfinalu ženskih parova zajedno s njemačkom Fed Cup reprezentativkom Andreom Petković.

 Osmina finala tenisačica:

Mrijana Lučić-Baroni (Hrv) - Jennifer Brady (SAD) 6-4, 6-2

Johanna Konta (VB/9) - Jekaterina Makarova (Rus/30) 6-1, 6-4

Serena Williams (SAD/2) - Barbora Strycova (Češ/16) 7-5, 6-4

Ivan Dodig s novim partnerom, Španjolcem Marcelom Granollersom, izborio mjesto u četvrtfinalu turnira muških parova na Australian Openu u Melbourneu.

 U osmini finala sa 7-6 (5), 7-6 (5) Dodig i Granollers svladali su 7. nositelje, Poljaka Lukasza Kubota i Brazilca Marcela Mela, s kojim je Dodig 2015. osvojio Roland Garros te bio u polufinalu Australian Opena.

Dodig i Granollers će u četvrtfinalu igrati protiv najuspješnije kombinacije svih vremena, američkih blizanaca Boba i Mike Bryana, koji su sa 6-3, 7-6 (11) nadigrali hrvatsko-američki par, 28-godišnjeg Nikolu Mektića i Briana Bakera.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.