PBZ ZAGREB INDOORS

Marin Čilić u finalu pobijedio Jürgena Melzera

Nedjelja, 10. veljače 2013. 20:22 Napisao/la  SC

PBZ Zagreb Indoors, finale: Čilić (Hrvatska, 1) - Melzer (Austrija, 4) 6:3, 6:1

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobjednik je osmog izdanja ATP turnira Zagreb Indoorsa, koji se igrao u Ledenoj dvorani Doma sportova. Čilić je u finalu uvjerljivo slavio protiv Austrijanca Jürgena Melzera sa 6:3 i 6:1 nakon 67 minuta i tako osvojio svoj treći naslov u Zagrebu. Prvom hrvatskom reketu ovo je bio deveti ogled s Melzerom. Protiv 31-godišnjeg Austrijanca sada ima 7-2 u međusobnom omjeru.

Čilić je dominirao tijekom cijelog susreta. Nakon što je osvojio prvi gem u finalu, Čilić je već u drugom gemu imao priliku oduzeti servis Melzeru, ali je propustio dvije break lopte. Prvi vodstvu od 4:3 Čilić je iskoristio svoju petu priliku za break, a zatim je mirno odservirao za 6:3 u prvom setu.

Nakon što je Austrijanac dobio prvi gem u drugom setu, na terenu Doma sportova igrao je samo jedan tenisač. Čilić je osvojio šest uzastopnih gemova i tako slavio nakon samo 67 minuta igre.

Čiliću je to treći trijumf u Zagrebu nakon što je slavio 2009. i 2010. te ukupno deveti naslov u karijeri. Također, Čilić je jedini tenisač koji je u isto vrijeme držao naslove u Umagu i Zagrebu. Omjer pobjeda i poraza u finalima na Touru sada mu je 9-7. Uz Čilića, turnir u Zagrebu osvajali su još dva hrvatska tenisača. Prvo izdanje 2006. osvojio je Ivan Ljubičić, a 2011. Ivan Dodig.

PBZ Zagreb Indoors, finale: Čilić (Hrvatska, 1) - Melzer (Austrija, 4) 6:3, 6:1

Ivan Dodig i Mate Pavić nisu uspjeli osvojiti naslov u konkurenciji parova. Dodig i Pavić izgubili su u finalu od austrijsko-slovačke kombinacije Juliana Knowlea i Filipa Polašeka sa 6:3 i 6:3.

Dodig i 19-godišnji Splićanin Pavić nisu uspjeli iznenaditi puno iskusnije protivnike pa je 38-godišnji Knowle osvojio svoj 15. ATP naslov u parovima, a Polašek svoj deseti.

I Dodig i Pavić još čekaju na prve naslove u parovima. Dodigu je ovo bio treći poraz u finalima, prošle godine također u Zagrebu u paru s Brazilcem Ricardom Mellom, a ljevoruki Pavić sada ima 0:2 u finalima. Za utjehu im ostaje novčana nagrada od 11.830 eura za nastup u finalu.

Dodigu je ovo bio treći poraz u isto toliko finala parova na ATP turnirima, nakon onih lani u Zagrebu s Pavićem i u Memphisu s Brazilcem Marcelom Melom. Pavić je, pak, jedino ranije finale u ovoj konkurenciji imao prošle godine na Indoorsu.

Knowle i Polašek došli su do prvog zajedničkog naslova, ali i jedan i drugi u kolekciji već imaju titule na ATP turnirima. 38-godišnji Knowle osvojio ih je 14, a 11 godina mlađi Polašek devet.

PBZ Zagreb Indoors, parovi, finale: Knowle/Polašek (Austrija/Slovačka, 2) - Dodig/M. Pavić (Hrvatska) 6:3, 6:3

Fotogalerija: Pixsell

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.