ATP ZAGREB INDOORS

Marin Čilić u finalu protiv Melzera

Subota, 09. veljače 2013. 19:41 Napisao/la  SC

Polufinale: Čilić - Južni 4:6, 6:3, 6:3, Melzer - Haase 7:6 (2), 6:3

Marin Čilić plasirao se u svoj treći finale na ATP Zagreb Indoorsu. Čilić je u polufinalu bio bolji od Mihaila Južnog, trećeg nositelja turnira, s 4:6, 6:4, 6:3. Hrvatski tenisač u finalu će igrati protiv Jurgena Melzera koji je pobijedio Robina Haasea 7:6 (2), 6:3.

Hrvatski tenisač loše je igrao u prvom setu. Nakon što je izgubio servis kod 2:4 propustio je niz prilika da vrati break i tako otvorio put Južnom da stekne početnu prednost u setovima.

Čilić se vratio u nastavku, u sedmom gemu došao do breaka i odveo susret u treći set. Za Južnog nije bilo povratka, Čilić je treću dionicu otvorio breakom, no uskoro je izgubio prednost, a svoje frustracije iskalio na sucu nezadovoljan odlukama. Ipak, Čilić je u još dva navrata oduzeo servis Južnom i plasirao se u nedjeljni finale.

Inače, bit će to 16. Čilićev nastup u finalu jednog ATP turnira.

Fotogalerija Daniel Kasap/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.