ATP U UMAGU

Cuveas pobijedio, Čilić ispao u polufinalu

Nedjelja, 27. srpnja 2014. 14:08 Napisao/la  SC

Finale: Cuevas - Robredo 6:3, 6:4, polufinale: Čilić - Roberdo 6:7 (10), 3:6

Pablo Cuevas pobjednk je ATP-a u Umagu. Urugvajac je do naslova stigao svladavši u finalu Tommyja Robreda 6:3, 6:4. Uspjeh je tim vrijedniji kada se uzme u obzir da je Cuevas u Umagu igrao kvalifikacije.

Nakon što je u subotu zbog lošeg vremena otkazano polufinale ono je odigrano u nedjelju. Marin Čilić zaustavljen je u polufinalu. Tommy Robredo slavio je 7:6 (10), 6:3. Polufinale je odgrano u nedjelju zbog kiše. U ogledu Čilića i Robreda meč je na otišao na mlin Španjolca u prvom setu kojega je osvojio nakon maratonskog tie breaka.

Čilić je u prvom setu imao ukupno sedam set lopti, kod 5:3 na svom servisu propustio je realizirati dvije set lopte, te u trinaestoj igri još pet. Nakon što se vratio u prvom setu, Robredo je je iskoristio priliku i u drugoj dionici zaključio meč nakon sat i 45 minuta.

Cuevas je u polufinalu pobijedio Talijana Fabija Fogninija sa 6:3, 6:4. Cuevas tako igra sezonu iz snova. Na početku sezone nije ga bilo nigdje. Nedavno je osvojio turnir u Bastadu, a sada je kroz kvalifikacije stigao do finala Umaga.