ATP Qatar Open Doha: Dodig izgubio protiv Kohlschreibera pola sata pred Novu godinu

Ponedjeljak, 31. prosinca 2012. 21:44 Napisao/la  SC

ATP Qatar Open Doha 1. Kolo Philipp Kohlschreiber (Njemačka, 3) - Ivan Dodig (Hrvatska) 7:6 (5), 6:1

 

Posljednji hrvatski sportaš koji je nastupio u staroj 2012. godini bio je drugi hrvatski reket Ivan Dodig. Međugorac je u prvom kolu milijun i 54 tisuće dolara vrijddnog Katar Opena u Dohi odmjerio snage sa trećim nositeljem Nijemcom Philippom Kohlschreiberom, koji je lakoćom slavio nakon izjednačenog prvog seta sa konačnih 7:6 (5), 6:1. Ovo je bio njihov četvrti međusobni dvoboj, a 20. tenisač svijeta sada vodi  sa 3.1. Dodig je imao samo 60 posto servisa i poraz protiv objektivno kvalitetnijeg protivnika bio je neizbježan.

Ljubičićev učenik Krajinović bez glavnog ždrijeba
Mladi srpski tenisač Filip Krajinović kojega od prije dva tjedna trenira Ivan Ljubičić nije se uspio plasirati u glavni ždrijeb ATP turnira u indijskom Chennaiju. Od njega je bio bolji prvi nositelj kvalifikacija ljevoruki Belgijanac Ruben Bemelmans. Nakon 64 minute igre 111. igrač svijeta bio je bolji od trenutno 420 sa ATP liste rezultatom 6:4, 6:2

Iako je u trećem gemu prvoga seta Kohlschreiber imao do 0:30 i jednog izjednačenja Dodig je ipak poveo sa 2:1. Bila je to samo naznaka problema. U petom gemu, trećem u kojemu je servirao Dodig, Kohlschreiber je lakoćom stigao do tri break lopte, a onda je Dodig još lakše nanizao pet uzastopnih poena za vodstvo od 3:2. U šestom gemu imao je i Dodig svoju prvu break loptu, ali nastavilo se sa servisima sve do logičnog raspleta seta u tie breaku. Dodig je odmah izgubio servis i trećem nositelju osigurao početnu prednost. Vratio je Međugorac stvari u normalu sjajni returnom za 2:1 i dvama sjajnim servisima prvi puta poveo u igri odluke sa 3:2. Oba igrača držala su servise pa je prvi do set lopte stigao Kohlschreiber kod 6:5, tada je Dodiga izdao prvi servis, Nijemac je sjajno reternirao i osvojio set nakon 52 minute.

Već druga igra drugoga seta nosila je nove probleme za Dodiga, koji je Kohlschreiberu omogućio dvije nove break lopte. Ovoga puta 20. igrač svijeta iskoristio je ponuđeno i ubrzo potvrdio break za 3:0. No, Dodig je tada nestao s terena, izgubio je i svoj naredni servis a onda je Nijemac bez izgubljenog poena stigao do 5:0. Ipak Dodig je stigao do "počasnog gema" i Kohlschreiber je servirao za meč. Uspio je Nijemac bez problema zaključiti priču nakon sata i 16 minuta i požuriti na doček Nove godine, jer je u Dohi do ponoći u trenutku završetka meča nedostajalo samo 33 minute.

ATP Qatar Open Doha 1. Kolo Philipp Kohlschreiber (Njemačka,3) - Ivan Dodig (Hrvatska) 7:6 (5), 6:1.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.