ATP: Njemački kvalifikant Daniel Brands u četvrtfinalu Dohe izbacio prošlogodišnjeg finalista Gaela Monfilsa

Četvrtak, 03. siječnja 2013. 21:00 Napisao/la  SC

ATP Doha, četvrtfinale: Ferrer (1) - Lorenzi 6-3, 6-0, Davidenko - Bolleli 6-1, 6-1, Brands - Monfils 6-1, 7-5, Gasquet (2) - Lacko 6-1, 6-3

Na najjačem ATP turniru ovoga tjedna, milijun i 54 tisuće dolara vrijednom Katar Openu u Dohi, poznati u prvi polufinalisti. Prvi nositelj Španjolac David Ferrer do plasmana među četiri došao je nakon impresivnih 6:3, 6:0 protiv Talijana Paola Lorenzija. Španjolac na svome servisu nikada nije bio pod pritiskom a sam je došao do četiri breaka za samo 62 minute igre.

-      - Jučer i danas igrao sam jako dobro. U drugom setu odigrao sam još agresivnije. Jako sam zadovoljan jer nikome nije lako igrati prvi tjedan nove sezone, rekao je Ferrer nakon pobjede.

Još je uvjerljivije svoga četvrtfinalnog protivnika "razbio" Nikolaj Davidenko. Rus koji već više od dvije godine traži pravu formu i koji je u Dohi slavio 2010. godine trebao je samo 50 minuta da se obračuna sa drugim talijanskim četvrtfinalistom Simoneom Bolellijem kojega je pobijedio sa 6:1, 6:1 iskoristivši pritom svih pet break lopti.

Nakon što se provukao pored najboljeg slovenskog tenisača Grege Žemlje, svjetski broj deset i drugi nositelj Dohe Francuz Richard Gasquet glatko je pobijedio Slovaka Lukaša Lacka sa 6:1, 6:3, a nakon susreta je rekao da je danas bolje servirao i vraćao udarce.

Iznenađenje dana svakako je njemački kvalifikant Daniel Brands kojemu je trijumf nad lanjskim finalistom Francuzom Gaelom Monfilsom već šesti na ovome turniru. Nijemac je već u prvom kolu izbacio petog nositelja također Francuza Jeremyja Chardyja a 153 igrač svijeta Monfilsa je eliminirao sa glatkih i uvjerljivih 6:1, 7:5.

-    - U kvalifikacijama sam imao tri dvoboja. Jasno ako pobijediš dobivaš dodatno samopouzdanje. Upravo mi to sada treba. Skoro ne mogu vjerovati da sam stigao tako daleko. Nadam se da ću i sutra tako dobro igrati, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi, rekao je Brands koji se posljednji puta u polufinalu ATP turnira našao u listopadu 2011 godine.

-     - Bilo je teško jer sam se osjećao fizički teže, a jučer sam igrao svoj prvi meč. Malo sam se mučio sa oporavkom. Trebam se naviknuti na neke stvari prije nego što mi bude bolje, kazao je Monfils.

ATP Doha, četvrtfinale:Ferrer (1) - Lorenzi 6-3, 6-0, Davidenko - Bolleli 6-1, 6-1, Brands - Monfils 6-1, 7-5, Gasquet (2) - Lacko 6-1, 6-3

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.