ATP: Janko Tipsarević preokretom u finalu Chennaija do četvrtog naslova u karijeri

Nedjelja, 06. siječnja 2013. 15:40 Napisao/la  SC

ATP Chennai, finale: Janko Tipsarević (Srbija, 2) - Roberto Bautista Agut (Španjolska) 3:6, 6:1, 6:3

 

 

 

Janko Tipsarević nakon sat i 49 minuta borbe stigao je do pobjede na  ATP turiniru u indijskom Chennaiju. Deveti igrač svijeta stigao je do četvrtog naslova u karijeri u 11 finalu nakon 3:6, 6:3, 6:3 protiv 80 igrača svijeta Roberta Bautista Aguta.

Deveti igrač svijeta i drugi nositelj ATP turnira u indijskom Chenaiju Srbin Janko Tipsarević bio je izraziti favorit u finalnom dvobooju protiv najvećeg iznenađenja turnira, 24-godišnjeg Španjolca Roberta Bautista Aguta 80. igrača svijeta, Nakon Nikolaja  Davidenka u Dohi i Grigora Dimitrova u Brisbeneu Bautista Aguta je i treći nepostavljeni finalist na ovotjednim turnirima. Španjolac je uz dosta muke meč otvorio dobivenim servisom. Agut je fantastično započeo susret. U drugom gemu došao je do dvije break lopte, odmah iskoristivši prvu poveo je sa 2:0, pa lakoćom potvrdio break za 3:0. Tipsarević se napokon "upisao na semafor" za 3:1 Španjolac je nastavio sa sjajnom igrom i poveo sa 4:1. Iako je Tipsarević u sedmoj igri zaprijetio došavši do 0:30, Bautista Agut je sa pet poena u nizu posve zasluženo poveo sa 5:2. Nakon što je drugi srpski reket bez izgubljenog poena došao do 5:3 Španjolac je servirao za set. Iako je Tipsarević poveo 0:30, Bautista Agut je sjajno odigrao i set završio trećim asom nakon 35 minuta za 6:3.

Uz manje probleme drugi je set servisom otvorio Tipsarević, a onda je dodao gas i s nekoliko sjajnih returna stigao do dvije break lopte. Iskoristio je prvu i poveo 2:0 i nakon toga proigrao. Brzo i lako potvrdio je oduzeti servis za 3:0, a onda nakon dvostruke pogreške Bautiste Aguta stigao je do dvostrukog breaka i ogromnih 4:0. Kada je bez problema osvojio servis za 5:0 ostalo je samo pitanje kojim će rezultatom osvojiti drugi set. Tada je Španjolac pozvao liječnički time out u trajanju od tri minute za vrijeme kojega je dobio masažu trbušnih mišića .Nakon tretmana Španjolac je osvojio "počasni gem" a onda je Tipsarević munjevito stigao do tri set lopte, Spasio ih je sve tri Agut ali četvrtu nije mogao i Tipsarević je stigao do 6:1 i poravnanja u setovima.

Da se Bautista Agut ne misli predati bez borbe dokazao je osvojivši servis bez izgubljenog poena na startu trećega seta. Tipsarević je sigurnom igrom izjednačio na 1:1, a onda stigao i do prvoga breaka iskoristivši prvu break loptu za vodstvo od 2:1. Drugi nositelj lakoćom je potvrdio prednost i poveo sa 3:1. Bautista Agut u trećem je setu ipak ostao u igri, smanjio na 3:2. Uz manje probleme Tipsarević je zadržao servis za vodstvo 4:2. U sedmoj igri srpski je tenisač došao do dvije nove break lopte, ali nije se dao 24-godišnji Španjolac i "iščupao" je smanjenje na 4:3. Tipsarević je još jednom lako osvojio servis i Bautista Agut u devetom je gemu morao servirati za ostanak u meču. No nije uspio. Tipsarević je došao do dvije mečlopte, ioskoristio je prvu i pobijedio sa 6:3.

ATP Chennai, finale: Janko Tipsarević (Srbija, 2) - Roberto Bautista Agut (Španjolska) 3:6, 6:1, 6:3

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.