ATP: Ivo Karlović ispao u četvrtfinalu Metza, Nikolaj Davidenko uzeo ponuđeno

Subota, 22. rujna 2012. 00:14 Napisao/la  SC

ATP Metz četvrtfinale: Karlović (Hrv) - Davidenko (Rus) 7:6 (5), 6:7 (6), 0:6

Ivo Karlović izgubio je u četvrtfinalu Metza, bolji od hrvatskog tenisača bio je Rus Nikolaj Davidenko 6:7 (5), 7:6 (6), 6:0. U drugom setu Karlović je propustio meč-loptu da bi se u trećem setu praktično predao.

U desetom međusobnom susreti Davidenko je ostvario osmu pobjedu budući da je Karlović propustio nekoliko prilika za pobjedom.

Hrvatski tenisač loše je otvorio meč što Rus koristi za break, a odmah potom servisom dolazi u vodstvo od 2:0. Karlović se ipak uspio trgnuti, preokrenuti set te doći do vodstva 6:5. U tiebreaku prvoga seta hrvatski tenisač ipak je uspio slaviti nad Rusom.

U drugom setu se odvijala prava drama, s obzirom da nije bilo breaka s niti jedne strane tenisači su pitanje pobjednika rješavali u tiebreaku. Ivo Karlović imao je meč loptu pri vodstvu 6:5 u tiebreaku, no nažalost hrvatski tenisač nije je znao iskoristiti na pravi način. Rus je izjednačio na 6:6, potom poveo najprije 7:6 te na koncu i 8:6 što mu je donijelo pobjedu u ovom setu, a kasnije će se pokazati kako je to zapravo bio prelomni trenutak cijelog meča.

U trećem setu Davydenko je za 25 minuta igre Karloviću napravio čak tri breaka te s uvjeljivih 6:0 osvojio set i meč.

Ivo Karlović prema svemu sudeći dugo će žaliti za drugim setom te meč loptom koja bi mu donijela polufinale ATP turnira u Metzu.

 

ATP Metz četvrtfinale: Karlović (Hrv) - Davidenko (Rus) 7:6 (5), 6:7 (6), 0:6, Tsonga (Fra) - Levine (SAD) 6:3, 6:4, Monfils (Fra) - Kohlschreiber (Njem) 6:7 (3), 6:4, 6:4, Seppi (Ita) - Mayer (Njem) 7:5, 6:2

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.