ATP: Britanac Andy Murray obranio Brisbane i stigao do 25. turnira u karijeri

Nedjelja, 06. siječnja 2013. 12:50 Napisao/la  SC

ATP Brisbane, finale, Andy Murray (Velika Britanija, 1) - Grigor Dimitrov (Bugarska) 7:6 (0), 6:4

 

Andy Murray obranio je naslov pobjednika ATP 250 turnira u Brisbaneu. Treći tenisač svijeta i prvi nositelj do 25 naslova u karijeri došao je nakon pobjede protiv Bugarina Grigora Dimitrova kojemu je ovo bio prvi finale u karijeri. Završilo je 7:6 (0), 6:4 nakon 91 minute igre, no moglo je biti i drugačijezavršiti i drugačije.

Najmlađi tenisač na svijetu među 50 najboljih 21-godišnjii Dimitrov u Brisbaneu je odigrao zaista sjajno pa niti treći nositelj nije bio pošteđen problema. Već u drugoj igri 48. igrač svijeta radi break koristeći loš start Murraya. Potom je uspio potvrditi break i nakon devet minuta vodio je  3:0. U četvrtoj igri konačno se na semafor "upisao" i Murray, a nakon toga sve je išlo uvjerljivo sa početnim idarcem, pa je Dimitrov bez izgubljenog poena odservirao za vodstvo od 5:2. Murray je ipak ostao u setu i primorao Bugarina na servis za set. Dimitrov ga je otvorio pogreškom a potom je napravio još jednu i Murray je došao do 15:30, a odmah potom i do prve dvije break lopte kod 15:40. Iskoristio je Škot drugu prigodu i vratio se u set kod 4:5. U desetom gemu Dimitrov je stigao do tri izjednačenja, ali je Murray ipak zadržao servis za 5:5. Nakon tri uzastopno izgubljena gema Dimitrov je na nuli osigurao tie break i Murray je primoran učiniti isto želi li ostati u setu u koji se vratio nakon zaostatka 2:5.

Trećom dvostrukom pogreškom Murray je Dimitrovu darovao prvu set loptu, no spasio ju je asom a poslije dva dobra servisa ipak je uspio ući u tie break. Odmah na startu prvi je nositelj napravio mini break koji je potvrdio sa dva svoja servisa za vodstvo 3:0. Dimitrov je i naredna dva servisa izbacio u aut i dao priliku Murrayu da servisima zaključi set. To je i učinio nakon 51 minute bez izgubljenog poena u trinaestoj igri.

Nakon 15 poena u nizu Murray je poveo sa 1:0 i 0:15, i onda je napokon Bugarin uspio prekinuti seriju i izjednačiti na 1:1. Sve do sedmog gema oba su igrača bez problema držali svoje početne udarce a onda je do prigode za oduzimanje servisa protivniku došao Dimitrov. No, nije ju iskoristio. Murrayjevom pogreškom na forehandu došao je i do druge, ali je i ovoga puta njegov return otišao zamalo u aut. Upornošću je Dimitrov stigao i do treće prilike za break i treća je za njega bila sreća. Poveo je sa 4:3 i bio na dva koraka od izjednačenja u setovima. Nažalost 21-godišnji Dimitrov sam je sebi stvorio probleme i dozvolio Murrayu da odmah vrati izgubljeni servis i izjednači na 4:4. Samo 56 sekundi kasnije Murray je već vodio sa 5:4 i bio na gem od obrane naslova u Brisbaneu. Nakon prve dvije dvostruke pogreške logičnim se činilo da Murray stigne i do meč lopte koju koristi i uspijeva obraniti naslov nakon 91 minute igre. Ovo je bila njegova druga pobjeda u isto toliko mečeva protiv Dimitrova. Prvi je bio četvrtfinale u Bangkoku 2011 godine kada je slavio sa 6:4, 6:4.

ATP Brisbane, finale, Andy Murray (Velika Britanija, 1) - Grigor Dimitrov (Bugarska) 7:6 (0), 6:4

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.