ATP: Andy Murray lako do polufinala Brisbanea

Petak, 04. siječnja 2013. 11:27 Napisao/la  SC

Četvrtfinale: Murray (1) - Istomin 6-4, 7-6(3), Nishikori (5) - Dolgopolov (4) 6-4, 7-6(3), Baghdatis - Simon (3) 6-3, 6-4, Dimitrov - Melzer (7) 6-3, 6-2

Velike neizvjesnoti u četvrtfinalima teniskog ATP turnira u australskom Brisbaneu nije bilo. Svi mečevi završeni su u dva seta, a slavili su "papirnati" favoriti.

Prvi nositelj turnira Andy Murray pobijedio je sa 6-4, 7-6 (3) Uzbekistanca Denisa Istomina nakon malo manje od 100 minuta igre. Iako rezultat sugerira tijesnu pobjedu, škotski je tenisač zapravo bio daleko bolji na terenu, ali se Istomin u ključnim trenucima svog servis-gema uvijek, osim jednom u prvom setu, uspjevao izvući i osvojiti ga.

Break u prvoj dionici Murray je napravio iz prve i jedine lopte za obrat u cijelom susretu, iako je osvojio čak 24 poena protiv servisa kazahstanskog tenisača. Istomin je pak propustio realizirati svoje dvije break-lopte, obje u prvom setu, dok je u drugom ostao na svega sedam osvojenih poena na servisu olimpijskog pobjednika. Rezultatom 7-3 u tie-breaku Murray je izborio finale turnira koji je osvojio prošle sezone.

Prošlogodišnji finalist Aleksandr Dolgopolov iz Ukrajine neće obraniti svoje bodove na ovom turniru nakon što je u svom četvrtfinalu poražen od sve boljeg i boljeg Japanca Keija Nishikorija sa 6-4, 7-6(3). Mogao je Japanac i puno lakše riješiti drugi set u svoju korist da nije nepotrebno ispustio break prednosti u završnici meča. No, to ga u konačnici nije koštalo ulaska u polufinale, što mu je ujedno i najbolji rezultat ostvaren u Brisbaneu. Upravo će Murray i Nishikori međusobno odmjeriti snage u noći s petka na subotu.

U drugom polufinalu sastat će se dvojica nepostavljenih igrača, koja su u svojim četvrtfinalima izbacila nositelje turnira. Cipranin Marcos Baghdatis realativno se lako obračunao s trećim nositeljem Gillesom Simon, te nakon 81 minute igre slavio sa 6-3, 6-4. Cipranin je svoj početni udarac ispustio samo u svom prvom servis-gemu, te više nijednom do kraja meča.

On će u polufinalu igrati protiv tenisača kojem mnogi predviđaju veliku budućnost - Bugarina Grigora Dimitrova. On je za manje od sat vremena razbio 10 godina starijeg (31-21) Austrijanca Jurgena Melzera sa 6-3, 6-2. Dimitrov je ispalio 17 as-servisa, realizirao sve tri break prilike, te spasio sve četiri s kojima je bio suočen. Nakon ubačaja prvog servisa Bugarin je izgubio svega šest poena, dok je Melzer bio na mizernih 53 posto realizacije (17-32).

ATP Brisbane, četvrtfinale: Murray (1) - Istomin 6-4, 7-6(3), Nishikori (5) - Dolgopolov (4) 6-4, 7-6(3), Baghdatis - Simon (3) 6-3, 6-4, Dimitrov - Melzer (7) 6-3, 6-2

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.