Abu Dhabi: Đokoviću titula nakon maratona protiv Almagra, bronca Davidu Ferreru

Subota, 29. prosinca 2012. 16:48 Napisao/la  I. M.

Finale: Novak Đoković (Srbija, 1) - Nicolas Almagro (Španjolska, 11) 6:7 (4), 6:3, 6:4.. Za treće mjesto: David Ferrer (Španjolska, 5) - Janko - Tipsarević (Srbija, 7) 7:6 (4), 6:2

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković obranio je naslov pobjednika na Mudala World Tennis Championshipu u Abu Dhabiju. No, 11. igrač svijeta Španjolac Nicolas Almagro bio je više nego dostojan protivnik svih 150 minuta trajanja ovoga ekshibicijskog meča koji je obilovao sjajnim potezima. Bronca je očekivano pripala Davidu Ferreru boljem u dva seta od Janka Tipsarevića.

Sve do šestoga gema prvog seta nije bilo posebnih uzbuđenja, a onda je do prve dvije prilike za oduzimanje servisa stigao Đoković, no Almagro je s dva asa u posljednja tri poena izjednačio na 3:3. Prilično neočekivano prvi je set otišao do tie breaka koji je Đoković odmah otvorio minibreakom za 2:0. Đoković je održavao prednost samo do 3:1, no onda je uslijedio "uragan Nico" Španjolac je povezao pet poena i stigao do tri set lopte i 6:3. Đoković je spasio jednu, ali više od toga nije mogao jer je Almagro prvi puta u karijeri protiv njega osvojio set.

U prvom gemu drugoga seta Đoković je stigao do dvije break lopte, realizirao je drugu i poveo sa 1:0. U narednom gemu do prve break lopte u susretu došao je Almagro, no Đoković je nju spasio da bi odmah potom Španjolcu darovao i drugu koju je nakon duge izmjene iskoristio i izjednačio na 1:1. I u trećem gemu Đoković je došao do break lopte, a servis mu je dvostrukom pogreškom poklonio Almagro za 2:1. Đoković je ovoga puta potvrdio break i poveo sa 3:1. Do kraja seta Đoković je stigao drugim breakom za konačnih 6:3 iskoristivši prvu set loptu.

Mubadala World Tennis Classic
Finale: Novak Đoković (Srbija, 1) - Nicolas Almagro (Španjolska, 11) 6:7 (4), 6:3, 6:4.. Za treće mjesto: David Ferrer (Španjolska, 5) - Janko - Tipsarević (Srbija, 7) 7:6 (4), 6:2

Odlučujući set Đoković je započeo mirnim servis gemom, no sve do petoga gema nije bilo break prigoda, a onda ih je prilično neočekivano dobio Almagro i to u tri navrata, ali nije ih uspio realizirati. Đoković je ipak pokazao zašto je već dvije godine najbolji na svijetu i poveo 3:2. Kao po nekom nepisanom pravilu Đoković je odmah stigao do prvih šest break lopti u trećem setu, no nije ih iskoristio. Taj najduži gem trajao je punih 14 minuta i 38 sekundi, a rezultat u odlučujućem setu je 3:3. Do 5:4 za Đokovića neke su se pogreške mogle ispraviti a sada si ih više nije smio dozvoliti Almagro, međutim do dvije vezane meč lopte došao je Đoković nakon dva i pol sata stigao do pobjede.

U borbi za treće mjesto  Španjolac David Ferrer pronašao je Srbina kojega može pobijediti. Nakon što mu je Novak Đoković u polufinalu prepustio tri gema Ferrer je danas u borbi za broncu pobijedio Janka Tipsarevića sa 7:6 (4), 6:2. Meč je trajao nešto više od sat i pol vremena i bila je to peta pobjeda u šestom međusobnom dvoboju ovih dvaju tenisača.

Tipsarević je bolju igru prikazao u prvome setu iako je bio u rezultatskom zaostatku od njegove rane faze. Ipak u finišu je vratio break i potom na svoj servis izjednačio na 5:5. Lako i bez stresova oba su servera odvela set do tie breaka koji je puno bolje odigrao Ferrer i slavio sa 7:4. Drugi set bio je manje neizvjestan. Tipsarević je imao ritma samo u uvodna dva gema (1:1), a potom je Ferrer brzo stekao osjetnu prednost i odjurio na 5:1. Tipsarević se predao i Španjolac bez problema dolazi do pobjede i trećeg mjesta na ovom turniru.

-     - Ovdje sam tri, četiri dana i sjajno se osjećam. Odigrao sam nekoliko vrlo kvalitetnih mečeva, hvala publici na podršci. Jedva čekam i početak borbe za ATP bodove slijedećega tjedna. Znam na čemu još moram raditi kako bi imao uspješnu sezonu , rekao je Tipsarević odmah poslije meča.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.