Zlatko Dalić: U Kataru ima više iznenađujućih rezultata nego u Rusiji

Četvrtak, 01. prosinca 2022. 19:55 Napisao/la  SC

Za mene je ovo iznenađenje, on je moj prijatelj i smatram da je Belgija izgubila sjajnog stručnjaka, kaže Dalić o Martinezovoj ostavci

Zlatko Dalić: U Kataru ima više iznenađujućih rezultata nego u Rusiji

Zlatko Dalić ostvario je još jedna veliki uspjeh, Hrvatska se plasirala u osminu finala Svjetskog prvenstva:

- Čestitam našim igračima na prolasku skupine, ja sam i u najavi rekao da očekujem rat protiv jedne sjajne ekipe, jer ne može Belgija triput odigrati loše, ali, i Hrvatska je bila sjajna. Pogotovo sat vremena i prvo poluvrijeme smo imali kontrolu utakmice, imali i čisti penal, ali opet se VAR protiv nas složi, crte se vuku ovako, onako, kako kome paše, ali nije nas to pokolebalo. Za očekivati je da reprezentacija stvori dobre prilike, imali smo i malo sreće. Bila je teška utakmica za praćenje, za vođenje i za igranje.

Gvardiol je odigrao impresivnu utakmicu.

- Ne bih govorio o pojedincima, svi su dali sve od sebe i nitko se nije štedio. Cijela reprezentacija je dala svoj maksimum. Gvardiol? To što sam ja vidio, on je za mene najbolji stoper na svijetu. Najkompletniji, s 20 godina igrati ovako iskusno i ovako dobro je nešto fantastično, rekao je Dalić.

Martinez je podnio ostavku, jeste li vi imali takvu ideju u slučaju poraza?

- Za mene je ovo iznenađenje, on je moj prijatelj i smatram da je Belgija izgubila sjajnog stručnjaka. Žao mi je zbog toga. Osobno imam drugi projekt, moj projekt je Euro 2024. i finale Lige nacija. Kad završi taj projekt, onda ću razmišljati kako dalje.

Kako biste usporedili Hrvatsku iz 2018. i ovu iz 2022. godine?

- Imamo drukčiju momčad, spoj iskustva i mladosti. Sada ima više iznenađujućih rezultata u prvom dijelu. Belgija i Danska nisu otišle dalje. Možda je ovaj termin pomogao da neke na papiru slabije momčadi imaju igrače u formi. Vidjet ćemo što će biti, protiv koga ćemo igrati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.