Hrvatska u osmini finala, Romelu Lukaku nije iskoristio dvije meč-lopte

Četvrtak, 01. prosinca 2022. 18:05 Napisao/la  SC

Lukaku u 60. minuti pogodio stativu, u 90. lopta minuti lopta se od njegovih prsiju odbila kao od stative

Hrvatska  u osmini finala, Romelu Lukaku nije iskoristio dvije meč-lopte

Hrvatska se plasirala u osminu finala kao drugoplasirana u skupini nakon utakmice bez pogodaka protiv Belgije.

U prvom dijelu rizik je obostrano sveden na minimum, lopta je uglavnom kolala između dva kaznena prostora

U 23. minuti De Bruyne je u brzom izlasku na nepostavljenu obranu odigrao ulijevo Mertensu, koji nije dobro zahvatio loptu u otvorenoj poziciji za udarac, bila je najbolja prilika u prvom dijelu.

Perišić i Juranović zaprijetili su ozbiljnije u sudačkoj nadoknadi, ali Courtois i Livaković u praksi nisu imali nikakvog posla do odmora.

U prvom dijelu sudac je dosudio kazneni udarac za Hrvatsku koju je poništio VAR zbog Lovrenova zaleđa.

Dvadesetak minuta drugoga dijela hrvatska je reprezentacije kontrolirala utakmicu kroz posjed lopte, nekoliko je puta ozbiljnije ušla u završnicu, Brozović (54) i Modrić (56) natjerali su Courtoisa na nešto ozbiljnije intervencije.

U 60. minuti De Bruyne je sjajno odigrao Carrascu između Lovrena i Juranovića, belgijski napadač s ruba kaznengo prostora krenuo je prema Livakoviću, Juranović je u zadnji trenutak uklizao, lopta se odbila do Lukakua, koji je loptu snažnim udarcem poslao u lijevu Livakovićevu vratnicu.

Bila je to najbolja belgijska prilika do tada i najava pritiska.

Minutu kasnije De Bruyne je izašao s loptom van granica igrališta prije ubačaja, Lukaku je glavom loptu poslao preko vratiju.

Kako je vrijeme odmicalo Belgija je pojačavala pritisak, opasno je hrvatska obrana visila u zadnjim minutama.

Lukaku (87) je prvo zaprijetio, a onda nespretno reagirao u velikoj prilici.

U 90. minuti T. Hazard ubacio je zdesna, Lovren je promašio loptu glavom, Lukakua kao da je zbunila reakcija hrvatskog stopera na drugoj vratnici, lopta se od njegovih prsiju odbila kao od stative u Livakovićevo naručje.

U 92. minuti Gvardiol je ponovo pokazao najvišu klasu, u zadnji trenutak uklizao je ispred Lukakua čime je završila hvatska patnja.

HRVATSKA: Livaković, Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa, Brozović, Kovačić (90+2 Majer), Modrić, Kramarić (64 Pašalić), Perišić, Livaja (64 Petković)

BELGIJA: Courtois, Vertonghen, Alderweireld, Dendoncker (72 Tielemans), Castagne, Witsel, De Bruyne, Meunier (87 E Hazard), Carrasco (72 Doku), Trossard (59 T. Hazard), Mertens (46 Lukaku)

Skupina F. 3. kolo: Hrvatska - Belgija 0:0, Kanada - Maroko 1:2 (Aguerd 40-ag/Ziyech 4, Em Nesry 23)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.