Carlos Queiroz napao Juergena Klinsmanna: To je sramota za nogomet!

Nedjelja, 27. studenog 2022. 11:42 Napisao/la  SC
Carlos Queiroz
Carlos Queiroz

Iranski nogometni savez u nedjelju je zatražio ostavku Jürgena Klinsmanna, člana tehničkog odbora FIFA-e, nakon komentara bivšeg izbornika SAD-a i legendarnog njemačkog napadača koji je optužio Irance da su utjecali na suce tijekom utakmice protiv Walesa.

- Nije slučajno. To je namjerno. To je dio njihove kulture, tako oni igraju. Oni napadaju glavnog suca, linijskog suca, četvrtog suca. Zbog njih vam padne koncentracija", kazao je Klinsmann za BBC, a dotaknuo se i izbornika Carlosa Queiroza, za kojega je ustvrdio da se savršeno uklapa u takvu reprezentaciju. 

Queiroz Klinsmannu nije ostao dužan, na Twitteru mu je odgovorio: "Ove primjedbe o iranskoj kulturi, reprezentaciji i mojim igračima su sramota za nogomet".

Oštro je reagirao i Iranski savez. :

- Iranski nogometni savez već je zatražio od FIFE pojašnjenje i zatražio ispriku i ostavku Klinsmanna, objavili su u priopćenju uz dodatak da pozivaju bivšeg njemačkog reprezentativca i bivšeg izbornika SAD-a da posjeti iranski kamp i kako bi stekao uvid u tisućljetnu perzijsku povijesti i vrijednost nogometa i sporta.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.