Inaki Urdangarin, rukometna legenda Španjolske, osuđen na zatvorsku kaznu zbog pronevjere

Petak, 17. veljače 2017. 16:55 Napisao/la  SC

Urdangarin je osuđen zbog izbjegavanja plaćanja poreza, prevare i pronevjere šest milijuna eura

Inaki Urdangarin, muž španjolske princeze Cristine i jedan od najvećih španjolskih rukometaša svih vremena osuđen je na šest godina i tri mjeseca zatvora zbog izbjegavanja plaćanja poreza, prevare i pronevjere šest milijuna eura.  

U slučaju "Noos" Urdangarinu je od 2011. suđeno za pronevjeru javnog novca u razdoblju od 2004. godine kroz vlastitu neprofitnu organizaciju, ali i za političku korupciju u kojoj je iskorištavao svoju titulu vojvode Palma de Mallorce, koju mu je naposljetku upravo zbog ovog suđenja kralj oduzeo 2015. godine.

U istom je procesu Državno odvjetništvo teretilo i njegovo suprugu, princezu Cristinu, no sestra kralja Felipea neće u zatvor, ali će morati platiti novčanu kaznu zbog javne odgovornosti u iznosu od 265 tisuća eura.

Legenda španjolskog rukometa kao klinac je došao u glavni grad Katalonije i tamo je ostao cijelu karijeru. Kao kapetan Blaugranu je vodio do nevjerojatnih šest naslova prvaka Europe i deset titula prvaka Španjolske. S reprezentacijom Španjolske ima dvije bronce s Olimpijskih igara (1996. i 2000.)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.