Zlatko Dalić: Možda nam je nedostajalo prema naprijed malo konkretnosti

Ponedjeljak, 19. lipnja 2023. 00:32 Napisao/la  SC
Zlatko Dalić: Možda nam je nedostajalo prema naprijed malo konkretnosti

Zlatko Dalić prvo je čestitao reprezentaciji Španjolske na osvojenom trofeju, a onda se okrenuo svojim izabranicima.

- Čestitam našim igračima na velikim postignućima, sjajnoj borbi, velikoj utakmici. Hvala i navijačima, ovo je bilo nešto sjajno, pružili su nam veliku podršku s tribina. Na kraju nismo uspjeli na penale, što smo do sada uspjevali. Moramo biti ponosni na sve ono što smo napravili u Ligi nacija, da smo se ovako borili i došli do finala. Šteta što nismo osvojili trofej, ali to je tako u nogometu, nekad dobiješ, nekad izgubiš, rekao je Dalić, uz dodatak da ni za čime ne žali.  

- Ulog je bio velik, teška utakmica, dobar protivnik. Možda nam je nedostajalo prema naprijed malo konkretnosti, ali nisu niti oni nešto posebno stvorili. S te strane možda smo malo propustili u tom dijelu. No, s druge strane uspjeli smo biti kvalitetni i konkurentni svih 120 minuta. Nemam za čime žaliti, to je nogomet, penali su lutrija.  Žao nam je zbog poraza, ali idemo dalje. Teško nam je zbog nas samih, zbog velike borbe, zbog svih ljudi koji su došli u Rotterdam, dodao je izbornik, pa se za kraj osvrnuo na budućnost Luke Modrića.

-  Luka će sam odlučiti što i kako dalje, on Kovačić, Brozović, Perišić bili su fenomenalni, senatori kako ih mi zovemo su trčali 120 minuta i mogu biti samo ponosan što imamo ovakvu reprezentaciju. Imamo mi igrače, kult reprezentacije se zna, on je konstantan, imamo potencijala, ali najvažniji su igrači koji su okosnica i da se oko njih stvara kult.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.