Veselin Vujović u Zagrebu: Ni ja vam ne znam reći kako sam pobijedio...

Nedjelja, 29. siječnja 2017. 16:56 Napisao/la  SC

Da li iz straha ili drugog razloga, Babić je držao u igri glavne igrače gotovo cijelu utakmicu, kaže izbornik slovenske reprezentacije

Slovenska rukometna reprezentacija sletjela je u Zagreb dan što je osvojila broncu nakon pobjede protiv Hrvatske, koja je postala jedinstvena u povijesti rukometa.

Nitko se ne može sjetiti jedne reprezentacije koja je utakmicu za medalju izgubila kao hrvatska reprezentacija.

Umjesto svečanog dočeka hrvatskim rukometašima, na zagrebačkom aerodromu upriličen je doček slovenskim rukometašima. Iz Slovenije si stigli obitelji, prijatelji, navijači, novinari...

Veselin Vujović u Zagreb se osjeća kao kod kuće, izbornik slovenske reprezentacije donedavno je bio trener PPD Zagreba.

- Žao mi je što sam morao pobijediti Hrvatsku, nadam se da će ljudi razumjeti to i da će mi oprostiti. Najviše bih volio da je Zlatko Horvat pogodio onaj sedmerac, danas bi Hrvatska igrala finale, mi bismo pobijedili Norvežane i svi bismo sretni stigli doma. Da sad pitate Željka Babića kako je izgubio, ne bi vam znao reći. Ni ja vam ne znam reći kako sam pobijedio. U tom neznanju ja sam bolje prošao. U svakom slučaju Slovenija je do kraja vjerovala u pobjedu, prenosi Vujovićevu izjavu Index.

Vujović je potom ponudio logično objašnjenje hrvatskog poraza:

- Kad se počeo osjećati umor hrvatskih igrača, nisu radili rotacije i na kraju doslovno nisu mogli hodati. Pomislio sam da ćemo izgubiti utakmicu ako Babić kod 8 razlike izvadi glavne poluge i pusti mlade snage. Da li iz straha ili drugog razloga, držao je glavne igrače u igri gotovo cijelu utakmicu. A kad smo ih stigli, više nije imao hrabrosti zamijeniti ih s onima koji nisu nosioci igre. Čini mi se da je to odlučilo, ali na kraju nije odlučila psihologija. Dule nije mogao izdržati duel s našim igračima, isto i Cindrić, znakove života je davao Šebetić i držao ih u utakmici...  Iskreno mi je žao što nismo obje reprezentacije uzeli medalju, kazao je Vujović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.