U-21 SP: Hrvatski rukometaši u četvrtfinalu doživjeli poraz od Mađarske

Četvrtak, 29. lipnja 2023. 22:38 Napisao/la  SC
U-21 SP: Hrvatski rukometaši u četvrtfinalu doživjeli poraz od Mađarske
Foto: HRS

HRS je objavio sljedeći izvještaj:

Hrvatska muška juniorska reprezentacija poražena je u četvrtfinalu 24. Svjetskog prvenstva od Mađarske 23:28 i čeka je borba za poredak od 5. – 8. mjesta.

Šteta, jer Hrvatska je bila jako blizu novog velikog ostvarenja. Pad u igri u posljednjih deset minuta stajao nas je borbe za medalju.

Mađarska je bolje ušla u susret. Hrvatska je trebala više od pet minuta da postigne prvi pogodak. Nakon deset minuta igre, Mađari su već imali dvostruku prednost (3:6). I ne samo to, ona je sa svakim napadom rasla do najveće prednosti u prvom dijelu, odnosno u susretu, od plus šest u 19. minuti (11:5). Bio je to trenutak u kojem je hrvatski izbornik morao zvati minutu predaha.

Nakon toga, Hrvatska je konačno proigrala kako zna i umije. Sjajan je u tom razdoblju na našim vratima bio Matej Mandić. Najprije smo smanjili svoj zaostatak na 8:12, a onda u posljednjih pet minuta povezali pet pogodaka zaredom i na predah otišli s 13:13. S obzirom na prikazanu igru u prvom dijelu bio je to sjajan rezultat.

U drugom dijelu smo propustili cijeli niz prilika da prelomimo susret. Na samom početku nismo iskoristili sedmerac. Onda smo ipak poveli 16:15, prvi put u susretu u 37. minuti.

U tom razdoblju jako nas je vukao Matej Vuleta. I držali smo prednost od jednog pogotka sve do 48. minute.

Tada je Dominik Kuzmanović imao dvije obrane zaredom, od kojih je jedna bila sedmerac. Nakon toga, propustili smo napad za vodstvo, da bi nam se u najvažnijem trenutku susreta ozlijedio Matej Vuleta. Na semaforu je u tom trenutku pisalo 21:20. Mađari su uskoro izjednačili, a naši mladi rukometaši napravili dvije tehničke pogreške zaredom i “raspali se“.

U posljednjih deset minuta, naši suparnici su napravili niz od 8:2 i na kraju zasluženo slavili 28:23.

Ukupno 11 obrana imao je mađarski vratar Kristof Palasics.

Najbolji strijelac pobjedničke ekipe bio je Peter Lukacs. Kod Hrvatske prvo ime Zlatko Raužan sa sedam pogodaka. Matej Mandić je imao 10, a Dominik Kuzmanović tri obrane.

Hrvatsku sada čeka borba za poredak od 5. – 8. mjesta. Za dva dana slijedi susret s Portugalom.

IHF U21 SVJETSKO PRVENSTVO: 1/4 FINALE
HRVATSKA – MAĐARSKA 23:28

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.