U-19 SP u rukometu: Hrvatska pobijedila Švedsku za polufinale protiv Njemačke

Utorak, 20. kolovoza 2013. 15:41 Napisao/la  SC

Četvrtfinale: Hrvatska - Švedska 27:22

Hrvatska je u polufinalu U-19 Svjetskog prvenstva za rukometaše. Nakon fantastične pobjede nad Švedskom, Hrvatska je pobijedila rezultatom 27:22 (13:11). Naši mladići odigrali su najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu prvenstva i to upravo protiv najjačeg protivnika.

 Prvo ime susreta sigurno je bio Marko Mamić koji je postigao 11 pogodaka (šut 11/15 ) i koji je bio jednostavno nezaustavljiv za švedsku obranu. Treba napomenuti i odličnu predstavu vratara Cvitkovića, koji je skupio 15 obrana, ali zasluge idu čitavoj momčadi koja je  prikazala vrhunski rukomet.

U polufinalu, koje je na rasporedu u srijedu 21. kolovoza od 20 sati, Hrvatska igra protiv Njemačke.

- Iznimno sam zadovoljan, odigrali smo odlično i u obrani i u napadu. Mi smo dosad na prvenstvu igrali 6-0 obranu, a Šveđane smo iznenadili s 5-1 obranom, da ih držimo što dalje od našeg gola i to im očito nije odgovaralo. Šveđani su naviknuti već u prvom dijelu utakmice voditi 5 razlike, i prije utakmice rekao sam svojim igračima da ako Šveđani i povedu, ne trebamo paničariti, nego da im samo ne dozvolimo da se previše rezultatski odvoje. Savršeno smo to odradili i mogu reći da su Šveđani djelovali jako uplašeno. U polufinalu nas čeka Njemačka koja je u četvrtfinalu nakon produžetaka svladala Sloveniju. Nijemci igraju slično kao Šveđani, samo su dominantniji u snazi i čeka nas teška utakmica. Ali, mi igramo dobro cijeli turnir i idemo sada u borbu za medalju, kaže izbornik hrvatske muške kadetske reprezentacije Vedran Ćurak.

 HRVATSKA: Cvitković, Mihić 4 , Vučko, Grbavac 2, Butorac , Kuduz  , Grahovac, Mrakovčić 2 , Mamić 11  , Bećiri 3  , Mudrinjak, Vida  , Jotić 4  , Buneta 1 , Jurić-Grgić , Božić-Pavletić

ŠVEDSKA: Kraft, Rohdin 2, Hallen 1, Wilthorn, Konradsson  2, Florander 3, Karlsson 4, Olsson 3, Bergendahl, Zetterman 2, Thulin, Andersson 2, Fingren 1, Frend-Ofors 1, Kasch, Jepsson 1

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.