U-19 SP RUKOMETAŠA

Hrvatski mladići u finalu igraju protiv Danske

Srijeda, 21. kolovoza 2013. 20:44 Napisao/la  SC

Pulfinale: Hrvatska - Njemačka 29:26, Danska - Španjolska 32:23

Hrvatska rukometna reprezentacija plasirala se u finale Svjetskog prvenstva za igrače do 19 godina koje se održava u Mađarskoj. Hrvatska je u polufinalu bila bolja od Njemačke 29:26 (13:15).

 

- Za Njemačku smo se pripremali isto kao i za četvrtfinalnu utakmicu protiv Švedske u kojoj smo Šveđane iznenadili 5-1 obranom. I protiv Njemačke smo krenuli s tom obranom, ali nije nam išlo, Nijemci su nas razbijali, nismo imali ni širinu ni pokretljivost pa smo promijenili obranu u 6-0. U 20. minuti prvog poluvremena, Lovro Mihić zaradio je crveni karton i to nas je dodatno šokiralo, tim više što nam je on jedino lijevo krilo, pa ga je na toj poziciji morao zamijeniti Luka Mrakovčić. No, unatoč svim problemima, dečki su skupili snage i u drugom poluvremenu uzeli stvar u svoje ruke, vjerovali su u sebe, pokazali veliki karakter, hrabrost i borbenost, vratili se u utakmicu, preokrenuli rezultat i odveli Hrvatsku u finale.  Protiv koga ćemo se boriti za zlato, sasvim mi je svejedno. Vjerujem u svoje dečke, igramo dobro a svoju smo kvalitetu pokazali i na terenu. Šveđani su bili prvi favoriti na ovom prvenstvu, njih smo riješili, drugi favorit su bili Nijemci, i njih smo riješili, sada trebamo riješiti Dansku, rekao je izbornik hrvatske muške kadetske reprezentacije Vedran Ćurak.

HRVATSKA: Cvitković, Mihić 3 , Vučko, Grbavac 8 , Butorac , Kuduz 2  , Grahovac, Mrakovčić 4 , Mamić 9  , Bećiri 1  , Mudrinjak, Vida  , Jotić 1  , Buneta  , Jurić-Grgić , Božić-Pavletić 1

NJEMAČKA: Blohme 1, Ritterbach, Hausmmann, Engels, Herbst, Baumgartner, Kohlbacher, Spieb, Drux 4, Emanuel 2, Poltrum, Wiederstein, Jaeger, Kunkel 8, Rudeck, Suton 10

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.