Turnir rukometaša u Oslu: Francuska pretrčala Hrvatsku, kauboji u 20 minuta zabili četiri gola!

Nedjelja, 03. studenog 2013. 20:51 Napisao/la  SC

Utakmic 3. kola: Francuska - Hrvatska 29:24. Hrvatska je u Oslu na kraju osvojila treće mjesto

Zlatna liga, 3. kolo

FRANCUSKA - HRVATSKA 29:24

Telenor Arena. Gledatelja: 1.400.

FRANCUSKA: Dumoulin, Gerard, Pardin, Fernandez 3 (1), Barachet, Anic 1, Narcisse 3, Joli 4 (1), Nyokas 2, Honrubia 1, N. Karabatić. 6, Mahe, Grebille 3, N'Guessan, Accambray, Sorhaindo 4, Gigou 1 (1), L. Karabatić, Agfour, Porte 1.

HRVATSKA: Alilović, Losert, Duvnjak 8, Lacković, Kopljar 2, Vori 1, Gojun 2, Horvat 2, Vuković, Šprem, Bičanić 4, Buntić 2, Štrlek 1, Čupić 2 (1), Musa.

Sedmerci: Francuska 3 (3), Hrvatska 1 (1)

Isključenja: Francuska 4, Hrvatska 6 minuta.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija upisala je drugi poraz u susretu 3. kola Zlatne lige. Uspješnija je bila Francuska (24:29) koja se prošetala pored izabranika Slavka Goluže koji su u 60 minuta prikazali vrlo malo i nisu mogli parirati razigranom suparniku.

Prvo poluvrijeme bilo je jedno od najgorih izdanja hrvatskih rukometaša proteklih godina. Da na golu nije stajao solidni Mirko Alilović, prednost od šest pogodaka bila bi puno veća.

Francuska je krenula vodstvom 3:0. Prvi gol za Hrvatsku postigao je Ivan Čupić tek u petoj minuti, a prvi gol iz igre zabio je Domagoj Duvnjak tek u devetoj minuti susreta! Na sreću ni Francuzi nisu bili puno precizniji, pa je zaostatak Hrvatske u tom trenutku bio samo jedan pogodak (2:3). U tom periodu Manuel Štrlek nije zabio tri zicera, a u lošoj realizaciji iz izglednih prilika pridružio mu se i ostatak reprezentacije.

Ali bilo je samo pitanje vremena kada će francuski rukometaši naštimati nišanske prave i to se uskoro dogodilo.

Nakon što je Nikola Karabatič pogodio za 7:3 u 15. minuti Slavko Goluža pozvao je minutu odmora. Sve to nije dalo rezultata, Hrvatska je u prvih dvadeset minuta zabila samo tri gola! Grebille je u 27. minuti realizirao kontru za 13:4, nakon čega su hrvatski rukometaši serijom 3:0 koju je  zaključio Duvnjak barem djelomično popravili katastrofalan učinak u prvom poluvremenu.

Hrvatska je nešto bolje otvorila drugi dio, u nekoliko navrata stigla je na minus četiri gola, ali to je ujedno bilo sve. Posljednji put to se dogodilo u 45. minuti, ali pet minuta kasnije Grebille je pogodio za 24:18. Sve ostalo bilo je odrađivanje posla.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.