SP U RUKOMETU

Hrvatska izgubila utakmicu za peto mjesto

Subota, 31. siječnja 2015. 19:17 Napisao/la  SC

Utakmica za 5. mjesto: Hrvatska - Danska 24:28 (11:15)

SP u rukometu

HRVATSKA - DANSKA 24:28 (11:15)

Utakmica za 5. mjesto: Hrvatska - Danska 24:28 (11:15). Dvorana Lusail, Gledatelja: 1.500. Suci: Raluy Lopez i Sabroso Ramirez (Španjolska)

HRVATSKA: Alilović, Ivić, Duvnjak 4, Stepančić 4, Kopljar 3, Vori, Gojun, Horvat, Karačić 3, Bičanić, Štrlek 3, Čupić 3, Musa, Ninčević, Slišković 4, Brozović

DANSKA: Landin, Green Krejberg, Christiansen 6, Larsen 1, Mortensen 4, Eggert, Schmidt, Spellerberg, Noddesbo 1, Svan, Lindberg , R. Toft, Mollgaard, Sondergaard 1, H. Toft 2, Hansen 8

Sedmerci: Hrvatska 4 (3), Danska 1 (1).

Isključenja: Hrvatska 6, Danska 6 minuta.

Hrvatski rukometaši osvojili su šesto mjesto na Svjetskom prvenstvu. U razigravanju za peto mjesto izabranici Slavka Goluže izgubili su od Danske (24:28) i tako izgubili mogućnost domaćinstva kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre.

Hrvatska je opet loše ušla u utakmicu (4:8), a Slavko Goluža pozvao je minutu odmora. Iako je Hrvatska u jednom trenutku stigla na dva gola zaostatka, uslijedio je period od šest minuta bez gola i zaostatak 8:14. Igor Karačić i Filip Ivić pokrenuli su Hrvatsku i doveli na 11:14, ali Čupić nije realizirao sedmerac i Danci su se opet odvojili.

Hrvatska ni na otvaranju drugog poluvremena nije uspjela pronaći igru u napadu. Izabranici Slavka Goluže stigli su na 20:23, a imali su i napad da zaostatak smanje na samo jedan gol.  Slišković nije bio precizan, a na drugoj strani Danci su se vratili na tri gola prednosti i mirno priveli utakmicu kraju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.