HRVATSKA - BRAZIL (19) Utakmica u kojoj hrvatski rukometaši nemaju pravo na kiks

Nedjelja, 25. siječnja 2015. 11:10 Napisao/la  SC

 Nezgodan protivnik kojega ne smijemo podcijeniti. Igraju nešto dublju obranu i svaka izgubljena lopta je direktna kontra, u čemu su najbolji na turniru, kaže Marko Kopljar

Hrvatski rukometaši u nedjelju od 19 sati u osmini finala odmjerit će snage protiv reprezentacije Brazila. Ova utakmica označit će početak utrke za odličje, cilj koji izabranici Slavka Goluže nikada nisu javno postavili iako je jasno da Hrvatska uvijek stremi ka najvišim pozicijama.

Raspored
Osmina finala, nedjelja: (16.30): Austrija - Katar, Slovenija - Makedonija, Njemačka - Egipat, Poljska - Švedska. (19): Španjolska - Tunis, Hrvatska - Brazil, Island - Danska, Francuska - Argentina.

- Čeka nas Brazil. Nezgodan protivnik kojega ne smijemo podcijeniti. Igraju nešto dublju obranu i svaka izgubljena lopta je direktna kontra, u čemu su najbolji na turniru. Moramo limitirati golove iz kontri, rekao je Marko Kopljar.

Brazil je u skupini ubilježio dvije pobjede (Bjelorusija, Čile) i tri poraza (Španjolska, Katar, Slovenija). U utakmicama protiv Španjolske i Slovenije, brazilski rukometaši pokazali su da mogu biti izrazito neugodan suparnik.

- Imaju dobru ekipu, ali nemaju izrazitog šutera. U obrani šest na šest možemo ih zaustaviti visinom i blokom, ustvrdio je Marko Kopljar.

Hrvatska je na najbolji mogući način odradila prvi dio. Pet pobjeda u pet utakmica. Izbornik Slavko Goluža u ogledima protiv Irana imao je luksuz praktički cijelu utakmicu dati priliku igračima s klupe.

- Malo smo se odmorili i dobro je da smo izmiješali sastav. Dobro je da su svi dobili priliku igrati 60 minuta da vide kako to izgleda. Uzeli smo deset bodova to je ono što smo ciljali uoči prvenstva, da si olakšamo put u nastavku turnira. Možemo biti zadovoljni utakmicama u skupini, polako smo rasli, kako u napadu tako i u obrani, zaključio je Marko Kopljar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.