SP: Hrvatski rukometaši teže od očekivanog pobijedili Saudijsku Arabiju u prvom kolu

Petak, 13. siječnja 2017. 22:24 Napisao/la  SC

Utakmica 1. kola skupine C: Hrvatska - Saudijska Arabija 28:23 (12:11)

Svjetsko prvenstvo utakmica 1. kola grupe C

HRVATSKA - SAUDIJSKA ARABIJA 28:23 (12:11)

ROUEN Kindarena. Gledatelja 3.000.

Suci: Boualloucha i Khenissi (Tunis).

HRVATSKA: Stevanović, Ivić (7 obrana),Mihić 4, Duvnjak 5, Stepančić 2, Gojun, Horvat 2, Kontrec 2, Božić-Pavletić, Mandalinić, Štrlek 4, Musa 1, Jotić, Mamić 1, Šebetić 1, Cindrić 6.
Izbornik Željko Babić.

SAUDIJSKA ARABIJA: Alsaaed (5+1 obrana), Almutairi (5 obrana), Alabas 3, Aljanabi 3, Almohsin 2 (1), Alhammad 1, Saeed, Alabdulali 3, Alfarhan, Abdelsalem 3, Alobaidi 3 (3), Alrahi, Alabas, Alkhadrawi, Alsalem 5, Alzaer.
Izbornik Nenad Kljaić.

Sedmerci: Hrvatska 1 (0), Saudijska Arabija 5 (3)

Isključenja: Hrvatska 6 minuta, Saudijska Arabija 8 minuta

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Saudijsku Arabiju na startu Svjetskog prvenstva u Francuskoj.

Saudijci su se pokazali kao tvrd orah te su dosta namučili hrvatske rukometaše koji su oscilirali u igri. Nakon vodstva od 5:1, Hrvatska je stala, a Saudijci koje vodi iskusni Nenad Kljajić približili su se na minus dva, a zatim i poveli u završnici prvog dijela.

No, Hrvatska je uspjela otići na odmor sa minimalnom prednošću od 12:11.

U nastavku je Babić krenuo s debitantima Kontrecom i Mihićem, a baš se ovaj drugi pokazao kao nevjerojatno iznenađenje. Igrač poljske Wisle zabio je četiri gola uz maksimalan učinak.
 
Hrvatska je odmah otišla na plus šest, no pad koncentracije Saudijska Arabija koristi i vraća se na samo dva gola zasotatka. Ipak, Duvnjak je dao gas, a Mihić je nastavio s odličnom igro što je bilo dovoljno za relativno miran završetak utakmice.

Hrvatska će u 2. kolu već u subotu od 20,45 sati igrati protiv Mađarske.

U prva dva susreta grupe C Čile je svladao Bjelorusiju sa 32:28 (14:14), dok je Njemačka bila bolja od Mađarske 27:23 (16:11).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.