Slavko Goluža: Protiv Alžira nam treba što više laganih pogodaka, tako da se što manje trošimo

Nedjelja, 13. siječnja 2013. 19:54 Napisao/la  SC

U utorak slijedi utakmica protiv Mađarske tako da želimo neke igrače štedjetii za tu utakmicu. U planu je da se Vori štedi, a u planu je i da Lacković malo igra, kaže Goluža uoči utakmice protiv Alžira

Nakon uvjerljive pobjede protiv Australije, hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju u ponedjeljak od 16.45 sati očekuje još jedna utakmica protiv nešto slabijeg protivnika, Alžira.

- Očekujem duboku agresivnu obranu Alžira, znaju biti opasni u kontrama i imaju lijevog i desnog beka koji dosta šutiraju. Mi ćemo im se suprotstaviti s našom obranom 6-0. Moramo biti strpljivi i ne smijemo srljati, a uz čvrstu i pokretljivu obranu ne bi trebalo biti problema. Treba nam što više laganih pogodaka, tako da se što manje trošimo na tu njihovu duboku zonu jer u utorak slijedi utakmica protiv Mađarske tako da želimo neke igrače štedjeti za tu utakmicu. U planu je da se Vori štedi, a u planu je i da Lacković malo igra, kako bi dobio kontinuitet kretanja, jer ipak nije duže vremena igrao, a zna se dobro koliko nama Lacković treba. Zato ga što prije želimo vratiti u optimalnu formu jer protiv Mađarske nam Lacković treba. Što se tiče Jakova Gojuna, koji zbog povišene temperature nije bio u sastavu protiv Australije, situacija je puno bolja, tako da će on biti u sastavu protiv Alžira i sigurno da će nam biti od pomoći u obrani jer zna se da je nama Jakov stožerni igrač u obrani, istaknuo je izbornik Slavko Goluža.

Marino Marić otpao je s popisa s obzirom da je u Španjolsku otputovalo 17 igrača, a za prvi krug trebalo je prijaviti njih 16, pa je tako utakmicu protiv Australije Marić pratio s tribina. I protiv Alžira bit će na tribini.

- U svakom trenutku tijekom prvenstva s popisa možemo promijeniti 2 igrača, to je staro pravilo, a novost je da onog igrača kojeg maknemo u svakom trenutku možemo ponovno vratiti u sastav. Marino Marić dodatno trenira s našim kondicijskim trenerom Tomljanovićem, tako da se ne bi osjetilo njegovo neigranje. Marić puca od želje da se što prije pojavi u sastavu. Nije on višak, on je da tako kažem – prekobrojan. On je trenutno naš najvatreniji navija, čeka svoju priliku i nadam se da će je u nastavku prvenstva i dobiti, rekao je Goluža.

Goluža je uspio pogledati i neke dosad odigrane utakmice na Svjetskom prvenstvu te je prenio i svoje dojmove.

- Mogu reći na temelju onoga što sam vidio je da je pala kvaliteta rukometa, ali to nije ništa čudno jer je ovo već treće natjecanje u nepunih godinu dana i sigurno je da su igrači već dosta potrošeni i da ponekad ponestane motiva kod pojedinih igrača u nekim utakmicama. Tunis i Mađari dosta su pokazali. Ali, što se tiče Mađara, već sam i ranije govorio, da je njima liga puno ranije završila od Bundeslige, a okosnica naše reprezentacije su četvorica igrača upravo iz Bundeslige. Tako da su Mađari, za razliku od ostalih reprezentacija imali 15 dana više za pripreme i to se vidi na njihovoj igri, puno su uigraniji, lopta im brže ide i oni su već u jako dobroj formi, smatra Goluža.

Osvrnuo se Goluža i na uvjete u Španjolskoj.

- Sve je na jednom visokom nivou, jedino možda posjećenost utakmica u Madridu nije kako smo očekivali, ali ja se nadam da će dvorana biti dobro popunjena protiv Mađara i Španjolaca. U Madridu već ima dosta mađarskih navijača, a Španjolci su i domaćini i jedni od favorita, pa se nadam da će u utakmici protiv njih biti bolja atmosfera na tribinama. Jer, ipak nije lako igrati pred samo 300 ljudi, zaključio je Goluža.