OČEKIVANA ODLUKA

Slavko Goluža podnio neopozivu ostavku

Petak, 06. veljače 2015. 10:54 Napisao/la  SC

Očito nisam opravdao očekivanja hrvatske javnosti, kaže Goluža

Netom nakon završenog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Katru izbornik muških rukometnih reprezentativaca Slavko Goluža podnio je neopozivu ostavku. Učinio je to putem priopćenja kojeg je Hrvatski rukometni savez u petak ujutro odaslao u javnost. 

- Posao izbornika radio sam predano, profesionalno i savjesno, i pritom ostvario ciljeve koje smo zajedno sa Savezom postavili, a to su kvalifikacije na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016. No, očito nisam opravdao očekivanja hrvatske javnosti, te ostavkom želim odagnati svaki pritisak kojim se opterećuje Hrvatski rukometni savez, moji i naši igrači, ali ponajviše moja obitelj koja sve ovo vrlo teško proživljava, dio je Golužine izjave.

Kao izbornik, Slavko Goluža je s reprezentacijom osvojio tri brončane medalje na tri velika natjecanja. Kauboji su pod njegovim vodstvom bili treći na EP-u  u Srbiji 2012. godine, na OI u Londonu kasnije te godine te na SP-u u Španjolskoj 2013. godine. Na dva posljednaj velika natjecanja Hrvatska nije osvojila medalju. Goluža će, kako kaže, na inicijativu HRS-a ostati u njegovim tijelima i doprinositi razvoju rukometa i promociji Hrvatske u svijetu. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.