Slavko Goluža nakon Rusije: U obrani smo imali spuštene ruke i to me ljuti

Utorak, 21. siječnja 2014. 20:36 Napisao/la  SC

Došlo je do opuštanja nakon što smo se odvojili na osam razlike. Zato sam pozvao minutu predaha, kaže Goluža

Hrvatska je očekivano pobijedila (33:25) Rusiju, koja nije bila previše ozbiljan suparnik budući da naša reprezentacija većim dijelom utakmice igrala ozbiljan rukomet:

- Nije ih bilo jednostavno pripremiti nakon poraza od Francuske. Nemam običaj isticati pojedince, ali Igor i Domagoj su bili pravi, vodili su momčad kako treba. Došlo je do opuštanja nakon što smo se odvojili na osam razlike. Zato sam pozvao minutu predaha, jer nisam mogao dozvoliti nered u igri. U obrani smo imali spuštene ruke i to me ljuti. Igrači ne smiju dozvoljavati takve situacije, kao ni one kada su se opustili zbog visokog vodstva, posebno jer su tako igrali oni koji inače nisu u prvom planu i koji bi se trebali itekako truditi da se nametnu, rekao je izbornik Slavko Goluža.

Izbornik priznaje da je kalkulirao sa sastavom:

- Čupića sam odmarao jer je igrao više na ovom turniru, zato sam dao priliku Horvatu. Zbog dobre obrane imali smo puno prilika za lagane golove iz kontri i polukontri. Svaki drugi dan je utakmica, ali tako je to na velikim natjecanjima i mi smo na to navikli. Poljska je neugodna reprezentacija. Igraju čvrstu 6-0 obranu i imaju odlične vanjske šutere, ali mi moramo ići na pobjedu želimo li to polufinale, kaže Goluža.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.